Gazetecileri tehdit ettiler: ‘Kurşun kalemleriz”

Sinan Ateş’in suikast sonucu öldürülmesine ilişkin davada, Ülkü Ocakları Başkan Yardımcısı Burak Kılıç ve MHP’nin iddianamede adı geçen isimler arasında bulunmamasına rağmen, gazeteciler hedef haline getirildi. Gazeteciler, yaptıkları açıklamalarda, kendilerine yönelik tehditleri “dolma kalemleri kanla dolu” olarak nitelendirerek karşıladı. Ülkü Ocakları Genel Başkan Yardımcısı Burak Kılıç, sosyal medya üzerinden gazetecileri hedef gösterdi. Kılıç’ın paylaşımında, gazetecilere […]

Sinan Ateş’in suikast sonucu öldürülmesine ilişkin davada, Ülkü Ocakları Başkan Yardımcısı Burak Kılıç ve MHP’nin iddianamede adı geçen isimler arasında bulunmamasına rağmen, gazeteciler hedef haline getirildi. Gazeteciler, yaptıkları açıklamalarda, kendilerine yönelik tehditleri “dolma kalemleri kanla dolu” olarak nitelendirerek karşıladı.

Ülkü Ocakları Genel Başkan Yardımcısı Burak Kılıç, sosyal medya üzerinden gazetecileri hedef gösterdi. Kılıç’ın paylaşımında, gazetecilere yönelik sert ifadeler kullanarak, “kurşun kalemleriz” diyerek tehditler savurduğu belirtildi. Paylaşımın ardından tepkiler üzerine Kılıç söz konusu mesajı kaldırdı.

Öte yandan, MHP’ye yakınlığıyla bilinen Orhun Haber de gazetecileri hedef alan bir paylaşım yaptı. Halk TV’nin Euro 2024 maçında yaşanan bir olaya ilişkin tepkileri “Ermeni kanalı gibi” diye niteleyen paylaşımla, gazetecilerin maruz kaldığı hedef gösterme ve aşağılama saldırıları artarak devam ediyor.

Gazetecilerin tepkileri ise sert oldu. Çeşitli basın meslek örgütleri ve gazetecilik dernekleri, Kılıç ve benzeri figürlerin gazetecilere yönelik tehditlerini kınayarak, basın özgürlüğü ve demokrasiye yönelik bu tür saldırıların son bulmasını talep etti. Türkiye Gazeteciler Cemiyeti, tehditlerin gazetecilere yönelik ciddi bir güvenlik riski oluşturduğunu vurguladı.

Sinan Ateş’in ailesi ise suikastın ardından kamuoyunun dikkatini çeken bir ziyaret gerçekleştirdi. Eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu ziyaret eden Ateş ailesi, adalet taleplerini dile getirdi. Bu süreçte gazetecilere yönelik artan tehditler ise Türkiye’de basın özgürlüğü konusundaki endişeleri derinleştirmeye devam ediyor. Volkan İcil-

Exit mobile version