Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Gaziler; 43. Alayın menüsünü dağıttı

Üzüm hoşafı ve ekmek

Üzüm hoşafı ve ekmek …

Gaziler Günü kutlama etkinlikleri çerçevesinde, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Hatay Şubesi tarafından, Çanakkale zaferinde destan yazan 43. Alay 1. Bölük’ün menüsü üzüm hoşafı ve ekmek dağıtıldı.
Antakya Ulus Meydanı’nda gerçekleşen üzüm hoşafı ve ekmek dağıtımına, vatandaşlar oldukça ilgi gösterdi. Mehteran takımının da gösteri yaptığı programda, 500 adet hoşaf ve ekmek dağıtıldı. Çanakkale zaferinde destan yazan 43. Alay 1. Bölük’ün yemek listesini, afiş haline getiren gaziler, meydanda etkinlik bitimine kadar o pankartı taşıdı.
Burada bir konuşma yapan Türkiye Muharip Gaziler Derneği Hatay Şube başkanı Mehmet Ramiz Bakır, 19 Eylül’ün onurlu ve mutlu bir gün olduğunu, çünkü 19 Eylül 1921 Pazartesi günü, T.B.M.M’nin gündem maddesi, Atatürk’e mareşallik rütbesi ile Gazilik unvanının verilişinin 97. yıl dönümü olduğunu söyledi. Muharip Gazilerin her fırsatta, her koşulda, davasına sahip çıkmayı bildiğini ve bundan sonrada bileceğini ifade eden Bakır, şöyle devam etti: “Şu husus asla unutulmamalıdır. Asker olarak doğan Türk milleti, dünya var olduğundan günümüze kadar ne vatansız, ne de hürriyetsiz kalmıştır. Vatan ve bayrak, hürriyet ve istiklal, Türk Milletinin vazgeçilmez şiarı olmuştur, olmaya da devam edecektir. Ancak, şu bir gerçektir ki, bu değerler kolay kazanılmamıştır. Can verilmiştir, kan dökülmüştür. Ama her defasında bu uğruna hayatını koyan bu millet, bu toprakları kanla yoğurarak gönlerde özgürce dalgalanan ay-yıldızlı bayrağımızı, kutsal bildiğimiz vatanımızı vatan toprağı yapmasını bilmiştir. Biz gaziler , şehit yakınları olan hepimiz, bu azmi, bu anlayışı geleceğe ışık tutarak taşımak durumundayız.”
Programa, AK Parti Hatay Milletvekili Sabahat Özgürsoy Çelik ve AK Parti Hatay İl Başkanı İbrahim Güler de katıldı. -Mehmet ÖZGÜN-