Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Gecesi ayrı bir gürültü… Gündüzü ayrı bir sıkıntı…

Antakya TOKİ Cami yanındaki

Antakya TOKİ Cami yanındaki Şehit Polis Metin Sürer Parkı’nın hemen arkasından geçen su kanalını mekan edinen kurbağaların gece yarattığı gürültü de, yaratabilecekleri riskler de vatandaşın şikayet konusu.

Birçok paraziti bünyelerinde taşıyan kurbağaların yaratabileceği sağlık sorunlarına işaret eden vatandaşlar, Antakya TOKİ Cami yanındaki Şehit Polis Metin Sürer Parkı’nın hemen arkasından geçen su kanalını mekan edinen kurbağalar konusunda belediyenin bir çare bulmasını istiyor.
Bu konuda konuşan ve “Gecesi ayrı bir gürültü, gündüzü ayrı bir sıkıntı…” diyen bir vatandaşın şikayeti, daha önce de dile gelen konuda bugüne kadar hiç bir şey yapılmamış olması.
“Ne parkımızın düzenli bir temizliği yapılıyor, ne de bir özen, disiplin var çalışmalarda. Kurbağalar, listedeki yeni sorunumuz! Gündüz, hadi trafiğin ve onca kalabalığın gürültüsü arasında kayboluyor kurbağaların gürültüsü ama… Gece olunca, sanki dere yatağının yanı başındayız ve sesleri de resmen evlerimizin içerisinde. Bu konuda ne yapılabilir? Buradaki su kanalı mu temizlenir, ilaçlanır mı, yoksa çare başka bir şey midir, bilmiyorum! Çocuklar, her gün buralarda. Kimi, elinde sopa, kurbağalarla oynamaya çalışıyor. Hastalık mı yayarlar, riski yok mudur, bilmiyoruz ki! Ama en azından, medeniyetler kenti dedikleri Antakya’ya yakışır hale getirsinler şu parkı. Artık biz de sıkıldık aynı şeyleri söylemekten.” Tamer Yazar