Gemi lise öğrencilerine okul oldu

Yıkılan Osman Ötken AL öğrencileri, eğitim-öğretimlerini İskenderun limanındaki Karadeniz Lifeship Rauf Bey gemisinde sürdürecek.

Hatay il Milli Eğitim Müdürlüğü ile Karadeniz Lifeship Proje koordinatörü Umut Çevik arasında; depremde yıkılan Antakya Osman Ökten Anadolu Lisesi’nin İskenderun Balıkçı Barınağında demirli Karadeniz Lifeship Rauf Bey Gemisi’ne taşınması ile ilgili protokol imzalandı.

İmzalanan protokol uyarınca öğrenciler 2023-2024 eğitim-öğretim yılından itibaren eğitimlerine gemide devam edecekler. Ayriyeten protokolde geminin, öğrenciler ve öğretmenler tarafından yatılı okul olarak da kullanılması da yer alıyor.
GEMİ NASIL OKUL OLDU?
Karadeniz Holding, 3. 000 kişinin yaşayabileceği 2 yüzer yaşam kenti gemiyi depremden hemen sonra ilimiz İskenderun’a gönderdi
Karadeniz Lifeship Süheyla Sultan ve Karadeniz Lifeship Rauf Bey yüzer yaşam kentleri, acil insani yardım sağlamak amacıyla ilk kez depremzedelerin yaralarını sarmak için ilimizde kullanıldı.
Hatay’daki Depremzede ailelerin barındığı 3.000 kişinin yaşayabileceği 2 yüzer yaşam kentinde yaşam alanlarının yanı sıra, çocuk kreşi, eğitim, sağlık, aş evi ve sosyal alanlarıyla modern bir kentin tüm imkanları yer alıyor.

İki yüzer yaşam kentte toplam 1900 öğrenci için eğitim tesisi bulunuyor.
Karadeniz Lifeship Rauf Bey Rauf Bey yüzer yaşam kenti bünyesinde; her biri 4-6 kişilik 150 konteyner kent ve 1000 kişilik açık yatakhane barındırıyor.
Antakya’daki Hatay Osman Ötken Anadolu lisesi öğrencilerinin yeni öğretim yılından itibaren okul olarak kullanacakları Gemi; Toplam 1000 öğrenci için 20 derslik ve bilgisayar laboratuvarı ,poliklinik, revir ve 20 kişilik yatarak tedavi alanı da içermektedir. – Yusuf Cemil Karaçay –

Exit mobile version