Genç yüzücü Tunçelli’den dünya rekoru

Litvanya’nın başkenti Vilnius’ta düzenlenen Avrupa Gençler Yüzme Şampiyonası’nda Türk milli yüzücüler büyük başarı elde etti. Fenerbahçeli Kuzey Tunçelli, 1500 metre serbest finalinde dünya ve Avrupa gençler ile şampiyona rekorunu kırarak altın madalya kazandı. Tunçelli aynı zamanda yeni Türkiye rekorlarının da sahibi oldu. Diğer yüzücülerimizden Nusrat Allahverdi 50 metre kurbağalama finalinde altın, Ahmet Burak Işık 200 […]

Litvanya’nın başkenti Vilnius’ta düzenlenen Avrupa Gençler Yüzme Şampiyonası’nda Türk milli yüzücüler büyük başarı elde etti. Fenerbahçeli Kuzey Tunçelli, 1500 metre serbest finalinde dünya ve Avrupa gençler ile şampiyona rekorunu kırarak altın madalya kazandı. Tunçelli aynı zamanda yeni Türkiye rekorlarının da sahibi oldu.

Diğer yüzücülerimizden Nusrat Allahverdi 50 metre kurbağalama finalinde altın, Ahmet Burak Işık 200 metre serbest finalinde gümüş, Muhammed Yusuf Özden ise 1500 metre serbestte bronz madalya elde etti. Türk milli yüzücüler, organizasyonun ilk iki gününde toplam dört madalya kazandılar.

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Kuzey Tunçelli’yi tebrik edere k başarısının önemini vurguladı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan da Tunçelli ve diğer madalya kazanan sporcuları sosyal medya üzerinden tebrik etti. (Volkan İcil)

Exit mobile version