Gençlerin Gözünden Kariyer 4.0 Projesi’nin ilk aşaması Hatay’da tamamlandı

Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi koordinatörlüğünde, 8 kurumun paydaşlığında hazırlanan ve AB Başkanlığı Türkiye Ulusal Ajansı tarafından Erasmus+ Gençlik Katılımı kapsamında desteklenen “Gençlerin Gözünden Kariyer 4.0” projesinin ilk etabı, Akdeniz Bölgesel Toplantısı 5-8 Mart 2024 tarihleri arasında Hatay’da tamamlandı. Projenin ilk toplantısına, 8 ayrı ilden toplamda 29 genç katıldı. Proje koordinatörü Öğr. Gör. Alaeddin TÜRKMEN’in açılış […]

Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi koordinatörlüğünde, 8 kurumun paydaşlığında hazırlanan ve AB Başkanlığı Türkiye Ulusal Ajansı tarafından Erasmus+ Gençlik Katılımı kapsamında desteklenen “Gençlerin Gözünden Kariyer 4.0” projesinin ilk etabı, Akdeniz Bölgesel Toplantısı 5-8 Mart 2024 tarihleri arasında Hatay’da tamamlandı.

Projenin ilk toplantısına, 8 ayrı ilden toplamda 29 genç katıldı. Proje koordinatörü Öğr. Gör. Alaeddin TÜRKMEN’in açılış konuşmasıyla başlayan toplantıda, katılımcılar teorik ve uygulamalı çalışmalar yürüttüler.

Proje kapsamında, farklı disiplinlerden eğiticiler genç katılımcılara “Kariyer 4.0” kavramının önemini vurguladılar. Geleneksel kariyer anlayışının dijitalleşme ve teknolojik ilerlemelerle uyumlu hale getirilmesi gerektiğini anlatan eğiticiler, bireylerin iş dünyasındaki değişen koşullara adaptasyonunu sağlamak için sürekli öğrenme ve kariyer yönetimi becerilerinin geliştirilmesinin önemini vurguladılar. Ayrıca, dijital becerilerin ve teknolojik anlayışın iş dünyasındaki değişen taleplere cevap verebilecek şekilde güncellenmesi gerektiğini belirttiler.

Proje kapsamında gençler, çeşitli kurum ve kuruluşların yapılarını, desteklerini ve gençlere sunulan hizmetleri öğrendiler. İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Levent Hakkı Yılmaz ile bir araya gelerek girişimcilik ve gençlik katılımı süreçlerini keşfettiler. Ayrıca, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Turan’ı ziyaret ederek kariyer tavsiyeleri aldılar ve sertifikalarını aldılar.

Bu proje, gençlerin kariyerlerini geliştirmelerine ve iş dünyasındaki değişen koşullara adapte olmalarına yardımcı olmayı amaçlamaktadır. – Adil Yeşildağ-

Exit mobile version