Gıda işletmelerine sıkı denetim

Hatay Büyükşehir Belediyesi (HBB), il genelinde vatandaşların sağlıklı gıda malzemelerine ulaşımını sağlamak amacıyla kasap, fırın, market ve diğer gıda işletmelerinde denetimlerini titizlikle sürdürüyor. HBB Zabıta Dairesi Başkanlığı, Kumlu Belediyesi ve Kumlu İlçe Tarım Müdürlüğü tarafından ortaklaşa düzenlenen denetimlerde, işletmelerin sağlık standartlarına uygunluğu, çalışma ruhsatı, hijyen, gramaj, son kullanma tarihi ve saklama koşulları gibi kriterler incelendi. […]

Hatay Büyükşehir Belediyesi (HBB), il genelinde vatandaşların sağlıklı gıda malzemelerine ulaşımını sağlamak amacıyla kasap, fırın, market ve diğer gıda işletmelerinde denetimlerini titizlikle sürdürüyor.

HBB Zabıta Dairesi Başkanlığı, Kumlu Belediyesi ve Kumlu İlçe Tarım Müdürlüğü tarafından ortaklaşa düzenlenen denetimlerde, işletmelerin sağlık standartlarına uygunluğu, çalışma ruhsatı, hijyen, gramaj, son kullanma tarihi ve saklama koşulları gibi kriterler incelendi. Tespit edilen eksiklikler doğrultusunda işletmelere uyarılarda bulunuldu.

Büyükşehir zabıta ekiplerinin Reyhanlı, Kırıkhan ve Hassa ilçelerinde gerçekleştirdiği kasap ve zincir market denetimlerinde ise herhangi bir olumsuzlukla karşılaşılmadı.

HBB yetkilileri, düzenli denetimlerin yanı sıra vatandaşlardan gelen her türlü şikayet ve ihbarı dikkatle değerlendirdiklerini, olumsuzlukları ALO 153 veya 444 1 206 numaralı hatlara iletebileceklerini belirtti. – Yusuf Cemil Karaçay-

Exit mobile version