Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Gıdada Astronomik Zamlar

Bazı marketlerde, önce ŞEKER,

Bazı marketlerde, önce ŞEKER, şimdi de YAĞ satışı sınırlandırıldı.

Hafta başında % 25 zamlanan şekerden sonra, fiyatı önlenemeyen yağda da satışlar bazı marketlerde sınırlandırıldı. Marketlerdeki şeker krizini, Ayçiçek yağı krizi izledi.

Geçen haftalarda, market raflarında geçici süre şeker bulunamamasının ardından, şimdi de şeker ve yağ satışlarında sınırlamaya gidildi. Bazı yaygın marketlerde, yağ satışları 1 litre ile sınırlandırılmış durumda. Vatandaş, bir ucuzluk marketinde istediği marka Ayçiçek yağını uzun süredir bulamamaktan yakınırken, başka tüketiciler ise kesme şeker satışlarının da 1-2 kutuyla sınırlandırıldığını söylüyor.

Gıda Perakendecileri Derneği Başkanı Galip Aykaç, yaptığı değerlendirmede, elindeki şeker ve yağ arzı kısıtlı olan perakendecinin, tüm tüketicilere ulaşmak için kısıtlı satış yöntemini kullanmak zorunda kaldığını söyledi.

“Türk Şeker, hafta başında yüzde 25 zam yaptı, ama henüz ihtiyaç kadar arzı gerçekleştiremedi” diyen perakendeciler, “Özel şeker fabrikaları da Türk Şeker fiyatına satış yapmıyor. Bu da zorunlu arz açığına yol açıyor. Bazı perakendeciler de doğal olarak tüm tüketicilere ulaşabilmek için kısıtlı satış yöntemini uygulayabiliyorlar” diye konuştu.

TARIM KREDİ 1 LİTRE İLE SINIRLADI

Öte yandan, şekerin ardından Ayçiçek yağı satışları da 1 litre ile sınırlandırılmaya başlandı. Tarım Kredi Marketlerinde gözlemlediğimiz bu uygulamada, yağ raflarına asılan duyuru şöyle:

“Değerli müşterimiz, tüm yağ çeşitlerimiz 1 adet ile sınırlıdır. Anlayışınız için teşekkür ederiz.”

Konu ile ilgili bilgi veren Tarım Kredi Kooperatifi mazağasın yetkilileri, satılan yağ fiyatlarının, piyasanın genelinden daha ucuz olduğunu ileri sürdü. Yetkililer, fiyatlar nedeniyle insanların stok yapma yoluna gittiğini ve daha fazla müşteriye ürünü ulaştırabilmek için satış kotası koyduklarını söylüyor.