Giresun:0 Hatay:1

Bordo-Beyazlılar, ilk yarıyı galibiyetle kapattı Hatayspor, Giresun deplasmanından, 81.dakikada gelen EL KAABİ’nin golüyle galibiyetle döndü HAKEMLER: Volkan Bayarslan***, Ali Saygın Ögel***, Murat Altan*** GİRESUNSPOR: Okan Kocuk***, Zeki Yavru***, Diarra***, Perez***, Aziz Eraltay** (Dk. 75 Emre Taşdemir), Hamidou Traore*** (Dk. 82 Umut Nayir), Flavio***, Diabate** (Dk. 67 Pelupessy), Sergio **(Dk. 75 Champness), Süleymanov**, Balde** (Dk. 68 […]

Bordo-Beyazlılar, ilk yarıyı galibiyetle kapattı

Hatayspor, Giresun deplasmanından, 81.dakikada gelen EL KAABİ’nin golüyle galibiyetle döndü

HAKEMLER: Volkan Bayarslan***, Ali Saygın Ögel***, Murat Altan***

GİRESUNSPOR: Okan Kocuk***, Zeki Yavru***, Diarra***, Perez***, Aziz Eraltay** (Dk. 75 Emre Taşdemir), Hamidou Traore*** (Dk. 82 Umut Nayir), Flavio***, Diabate** (Dk. 67 Pelupessy), Sergio **(Dk. 75 Champness), Süleymanov**, Balde** (Dk. 68 Doukara)

HATAYSPOR: Munir****, Popov***, Burak Öksüz***, Falette**, Onur Ergün***, Sackey****, Ribeir**o, Sadık Baş*** (Dk. 67 Muhammed Mert**), Adama Traore** (Dk. 66 Lobjanidze***), El Kaabi*** (Dk. 85 Kamara), Diouf***

Süper Lig’in ilk yarı son hafta maçında, Hatayspor, Giresun deplasmanından El Kaabi’nin golüyle 1-0 galibiyetle döndü.

Giresunspor, tribünleri dolduran taraftarlarının da desteğiyle maça iyi girdi. 6.dakikada Sergio’nun tehlikeli atağını Onur son anda önledi.10.dakikada Süleymano sağdan gitti, Falette’ten sıyrıldı, ortasını defansa son anda kornerle önledi. Hatayspor, rakip kaleye ilk kez 12.dakikada gitti.

Bu dakikada Onur’un ortasında, El Kaabi’den önce müdahale eden ev sahibi defans, tehlikeli kornerle önledi. 16.dakikada, Giresunspor Flavio ile gol aradı, sonuçsuz kaldı. 1 dakika sonra, Giresunspor, uzun topla Hatayspor defansının arkasına top attı. Munir, ileri çıkararak tehlikeyi son anda önledi. 2 dakika sonra bu kez Diabate, kaleci Munir ile karşı karşıya kaldı, Hatayspor kalecisi tehlikeyi önledi.

29.dakikada, Hatayspor gole çok yaklaştı. Bu dakikada Ribeiro, uzun bir top attı. El Kaabi, defansın arkasına sarkmak istedi. Topu önce düzeltti, sonra aşırttı, ancak top üst ağlarda kaldı.

31.dakikada, Giresunspor bir kez daha Hatay kalesine tehlikeli geldi. El Kaabi, jet hızıyla geriye geldi, kendi ceza sahasından yatarak topu almak suretiyle tehlikeyi önledi. 1 dakika sonra Süleymanov’un şutunda, top, kaleci Munir’de kaldı. -Cemil Yıldız-

41.dakikada Hatayspor; Ribreiro, Traore ile El Kaabi üçlüsü paslaşmasıyla gol aradı, ancak sonuç alınamadı. 43.dakikada M.Diouf, güzel ara pasıyla El Kaabi’ye, bu futbolcu da Sadık’a topu uzattı. Sadık, 25 metreden enfes vurdu, kaleci Okan uçarak golü önledi. 1 dakika sonra Hatayspor atağa kalkarken, top kaptırdı. Sağdan geliştirilen atağın yönü bir anda sola dönüştürüldü. Sergio’nun tehlikeli şutunda, top, defansa çaparak kornere çıktı. İlk yarıda uzatma oynanırken, Popov ile Sadık’ın arasına giren Aziz Meriç ortaladı, Süleymanov, 3 pasta topu havaya dikti, devre de 0-0 bitti.

İkinci yarı başında, 48.dakiktada gelişen Giresunspor atağında, Hatayspor stoperi Burak, topu kafa ile önlemek isterken, topu adeta önündeki rakibe pas gibi uzattı. Süleymanov, topa hakim oldu, ortaladı. Traore yakın mesafeden golü atamadı.

54.dakikada, Hatayspor frikikten yaralanamadı. 2 dakika sonra gelişen Giresunspor atağında, Onur, kritik müdahale ile tehlikeyi önledi. 65’te, Hatayspor’da Traore ile Sadık, yerlerini M.Mert ile Saba Lobjanidze’ye bıraktı. 69.dakikada El Kaabi sol çaprazdan vurdu, topu kaleci okan güçlükle kornere attı.

73.dakikada Hatayspor kalecisi Munir, önemli bir tehlikeyi önledi. 81.dakikada ise Hatayspor’un golü geldi. Bu dakikada Onur, orta sahadan uzun bir vuruşla topu Giresun kalesine gönderdi. 6 pasta M.Diouf  müthiş yükseldi ve topu kafa ile yere indirdi. Pozisyonu iyi izleyen El Kaabi de ayağın uzattı ve topu ağlara gönderdi, 0-1.

Hatayspor, öne geçtikten 4 dakika sonra, Sackey, ceza sahasında kritik müdahale ile golü önledi. 89’da Falette’nin hatası az daha gole neden olabilecekken, Kaleci Munir tehlikeyi son anda önledi.

90+1’de, Süleylmanov ortaladı. Sonradan oyuna giren Doukara’nın vuruşunda top az farkla auta çıktı. 90+7’de ise Doiuf ile Hatayspor atağa kalktı, topu, Saba Lobjanidze’ye verdi. Bu futbolcu, kaleciyle karşı karşıya kalmasına rağmen golü atamadı ve Hatayspor, Giresun deplasmanından tek golle, ama çok önemli bir 3 puanla dönerek ilk yarıyı tamamladı. -Cemil Yıldız-

Exit mobile version