Girne açıklarında meydana gelen gemi faciasının ardından sürdürülen arama çalışmalarında Hataylı Nihat Pancar’ın naaşına ulaşıldı. Hafta sonu denizden çıkarılan iki naaşın kimlikleri belirlenirken, bugün ulaşılan bir naaşın kimlik tespiti için DNA çalışması başlatıldı.
Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin (KKTC) Girne açıklarında meydana gelen ve çok sayıda kişinin kaybolduğu gemi faciasının ardından bölgede arama-kurtarma çalışmaları sürüyor.
Çalışmalar kapsamında hafta sonu denizden çıkarılan iki naaşın kimlikleri belirlendi. Naaşlardan birinin 5 yaşındaki Mehmet Asaf Biçer’e, diğerinin ise Hatay’ın Samandağ ilçesinden Nihat Pancar’a ait olduğu tespit edildi.
Mehmet Asaf Biçer de Hataylıydı
Kimliği belirlenen 5 yaşındaki Mehmet Asaf Biçer’in de Hataylı olduğu öğrenildi. Biçer için Hatay’da gıyabi cenaze namazı kılınmıştı.
Ailesine sürpriz yapmak için yola çıkmıştı
Nihat Pancar’ın ölümü, memleketi Hatay’ın Samandağ ilçesinde büyük üzüntüye neden oldu.
Samandağ’ın Yaylıca Mahallesi’nden olan 51 yaşındaki Pancar, yaklaşık üç ay önce iş bulmak amacıyla Kıbrıs’a gitmişti. Aşçı olarak çalışan Pancar, ailesine haber vermeden Hatay’a dönerek onlara sürpriz yapmak istemişti.
Girne’den Mersin’in Taşucu Limanı’na doğru hareket eden gemiye ailesine haber vermeden binen Pancar, yolculuk sırasında ailesiyle son kez saat 10.30 sıralarında görüşmüştü. Kızı kendisine ne zaman geleceğini sorduğunda Pancar’ın “Geleceğim” yanıtını verdiği aktarılmıştı.
Ailesi, facianın ardından günler boyunca Pancar’dan gelecek iyi haberi bekledi. Ancak sürdürülen arama çalışmalarında ulaşılan naaşlardan birinin Pancar’a ait olduğunun belirlenmesiyle ailenin umutlu bekleyişi acı haberle son buldu.
Bir naaşa daha ulaşıldı
Arama çalışmalarında bugün bir naaşa daha ulaşıldı. Kimliği henüz belirlenemeyen naaş için DNA incelemesi başlatıldı.
Girne açıklarında arama-kurtarma ekiplerinin çalışmalarının devam ettiği öğrenildi.