Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Gökçegöz’de çocuk sesleri yankılandı

HMKÜ Üniversite Rektörü Prof. Dr. Veysel Eren, memleketi Gökçegöz Mahallesi’nde

HMKÜ Üniversite Rektörü Prof. Dr. Veysel Eren, memleketi Gökçegöz Mahallesi’nde düzenlenen “3. Geleneksel Çocuk Oyunları Şenliği”nin ortaokul bölge finaline katılarak, çocukların neşesine ortak oldu.

Gelenekten geleceğe bir köprü

Antakya’nın doğayla iç içe köylerinden Gökçegöz’de bu yıl üçüncüsü düzenlenen şenlik, renkli görüntülere sahne oldu. Çevre okullardan gelen öğrencilerin de katılımıyla gerçekleşen etkinlikte mendil kapmaca, yakan top, ip çekme, çember çevirme ve topaç gibi geleneksel oyunlar yeniden hayat buldu. Çocuklar, geçmişin izlerini taşıyan bu oyunlarla hem yarıştı hem doyasıya eğlendi.

Rektör Eren çocukluk anılarına döndü

Şenliğe katılarak çocuklarla birlikte oyunlara dahil olan Rektör Prof. Dr. Veysel Eren, ip çekme yarışına katıldı, topaç çevirdi. Doğup büyüdüğü Gökçegöz Ortaokulu’nda böylesi bir etkinlikte yer almanın kendisi için özel bir anlam taşıdığını belirten Eren, “Bu topraklarda doğdum, burada büyüdüm. Çocukların yüzündeki gülümsemeye ortak olmak, benim için büyük mutluluk,” dedi.

Kaybedenin olmadığı yarışlar

Hatay Büyükşehir Belediyesi’nin animasyon ekibiyle renklenen şenlikte çocukların heyecanı doruğa ulaştı. Bol oksijenli doğada, temiz hava eşliğinde yapılan yarışmalarda ne kazananın ne de kaybedenin olduğu bir atmosfer oluştu. Yarışmalar boyunca çocukların kahkahaları, coşkulu alkışlarla birleşti.

Organizasyonun amacı, unutulmaya yüz tutmuş geleneksel çocuk oyunlarını gelecek nesillere aktarmak. Şenlik, bu kültürel mirasın yaşatılması adına önemli bir adım oldu. Yarışmalara katılan çocuklar, rekabetin yanı sıra dostluk, paylaşım ve eğlencenin ne demek olduğunu yaşayarak öğrendi.