Gökkuşağı Alabalığı projesine TÜBİTAK desteği

İskenderun Teknik Üniversitesi Deniz Bilimleri ve Teknolojisi Fakültesi’nde görev yapan Dr. Öğr. Üyesi Metin Yazıcı’nın liderliğindeki proje, TÜBİTAK 1001-Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Projelerini Destekleme Programı tarafından desteklenmeye değer bulundu. Dr. Öğr. Üyesi Yazıcı’nın “Sürdürülebilir Gökkuşağı Alabalığı Üretiminde ‘Tek Sağlık’ Yaklaşımı ile Doğal Çözümler: Probiyotik ve Sinbiyotik Uygulamalar” başlıklı projesi, su ürünleri yetiştiriciliğinde gıda arz güvenliğinin […]

İskenderun Teknik Üniversitesi Deniz Bilimleri ve Teknolojisi Fakültesi’nde görev yapan Dr. Öğr. Üyesi Metin Yazıcı’nın liderliğindeki proje, TÜBİTAK 1001-Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Projelerini Destekleme Programı tarafından desteklenmeye değer bulundu.

Dr. Öğr. Üyesi Yazıcı’nın “Sürdürülebilir Gökkuşağı Alabalığı Üretiminde ‘Tek Sağlık’ Yaklaşımı ile Doğal Çözümler: Probiyotik ve Sinbiyotik Uygulamalar” başlıklı projesi, su ürünleri yetiştiriciliğinde gıda arz güvenliğinin sağlanması ve Tek Sağlık yaklaşımı kapsamında yenilikçi çözümler sunmayı hedefliyor.

Proje kapsamında, biyoaktif özelliklere sahip yem katkı maddeleri kullanılarak sektörde antibiyotik kullanımının azaltılması ve çevre dostu ürünlerin akuakültür sektörüne kazandırılması amaçlanıyor. Ayrıca, hastalıklardan kaynaklı mali kayıpların azaltılması ve ekosistem ile insan sağlığının korunması hedefleniyor.

İSTE Deniz Bilimleri ve Teknolojileri Fakültesi Su Ürünleri Mühendisliği Bölümü öğretim üyeleri Prof. Dr. Yavuz Mazlum ve Doç. Dr. Mehmet Naz da projeye destek veriyorlar. Ayrıca, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi, Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi ve İstanbul Üniversitesi’nden araştırmacılar da projeye paydaşlık edecekler İSTE Rektörü Prof. Dr. Tolga Depci, projenin kabul edilmesinin gurur verici olduğunu belirterek, Dr. Öğr. Üyesi Metin Yazıcı ve ekibine teşekkürlerini iletti.

Depci, “Öncelikle Dr. Öğr. Üyesi Metin Yazıcı ve projede kendisine eşlik edecek paydaşlarına teşekkür ediyor, başarılarının devamının gelmesini temenni ediyorum” dedi. Ekip çalışmasının her zaman önemli olduğunu belirten Prof. Dr. Depci, sözlerini şöyle sürdürdü: “Özellikle yıkıcı 6 Şubat depreminden sonra bölgemizin her alanda olduğu gibi bilimsel çalışmalar ve eğitim alanlarında da gelişmeye, kalkınmaya ihtiyacının olduğu aşikâr. İSTE olarak bu ihtiyacın karşılanmasında payımız büyük. Bu uğurda çalışmayı ve üretmeyi sürdürürken de yorulmaya hiç niyetimiz yok çünkü söz konusu olan ülkemiz ve bu uğurda başarılar elde etmeye çok İstekliyiz.” dedi.

Exit mobile version