Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Gönüllüler Derneği Başkanı Özal:

Antakya Belediyesi İyi Çalışıyor…

Antakya Belediyesi İyi Çalışıyor…

Antakya Gönüllüler Derneği Başkanı Mustafa Özal, Antakya Belediyesi’nin, üstyapı alanında iyi çalışmalar yaptığını bildirdi. Gönüllüler Dernek Başkanı Özal’ın dikkate değer paylaşımı şöyle:
“Antakya Belediyesi’nin, hizmetlerine hızla devam etmekte olduğunu görmekteyiz. Belediyemizin çalışmalarından dolayı, Başkan Sayın İzzettin Yılmaz ve çalışma arkadaşlarını kutlarız. Antakya Belediyesi; Cebrail, Akevler, General Şükrü Kanatlı Mahallelerinde altyapı çalışmaları sonucu bozulan yollarda da iyileştirme çalışmaları yapmaktadır.
Dünyamızda, küresel ısınma ve kentleşme gibi nedenlerle yağışlarda düzensizlikler yaşanmaktadır. Önceki yıllardaki yağış istatistikleri ile günümüz yağışları karşılaştırıldığında, düzensizliklerin olduğu bir haftada, yağan yağmurların birkaç saatte yağdığı görülmektedir. Bu yağış düzensizliği, yetersiz altyapı nedeniyle su baskınlarına, selde yıkıma, hatta can kayıplarına sebep olmaktadır.
Antakya Belediyemizce iyileştirme çalışmaları yapılan yollar, önceki dönemde parke kaplı idi. Parke kaplama, ara boşlukları nedeniyle, yağmur sularının çoğunun toprağa geçmesine imkan tanımakta idi. Antakya Belediyesi, bu sokakları şimdi ise asfalt ile (su geçirgenliği olmayan) kaplamaktadır.
Bu mahallelerimiz, yoğun yerleşim nedeniyle betonla kaplı olmasına ilave, yollarının da su geçirmeyen asfalt ile kaplanması ve bu yağmur sularının tahliyesi için altyapı olmaması sebebiyle, ilerde telafisi mümkün olmayacak zararlara, su baskınlarına, ana yolların nehirlere dönmesine, kenar evlerin bodrum katların dolmalarına neden olunabilecektir.
Yağmur yağması ile karşılaşacağımız can ve mal kayıplarına neden olabilecek su baskınları ve sel felaketlerine karşı önlem alınmasını, Antakya Gönüllüleri olarak talep etmekteyiz.” -Cemil Yıldız-