Google yetkilileri TBMM’de “Dijital Telif” konusunu görüşecek

TBMM Dijital Mecralar Komisyonu Başkanı ve AK Parti Hatay Milletvekili Hüseyin Yayman, bugün yapılacak toplantıda Google yetkililerini dinleyeceklerini açıkladı. Yayman, dijital telif gündemiyle 25 Haziran Salı günü (bugün) gerçekleştirilecek toplantının önemli bir adım olduğunu belirtti. Yayman, “Dijital telif konusunda öncü rol oynuyoruz; her konuda olduğu gibi bu konunun da fikri takibinde bulunuyoruz.” dedi ve tüm […]

TBMM Dijital Mecralar Komisyonu Başkanı ve AK Parti Hatay Milletvekili Hüseyin Yayman, bugün yapılacak toplantıda Google yetkililerini dinleyeceklerini açıkladı. Yayman, dijital telif gündemiyle 25 Haziran Salı günü (bugün) gerçekleştirilecek toplantının önemli bir adım olduğunu belirtti.

Yayman, “Dijital telif konusunda öncü rol oynuyoruz; her konuda olduğu gibi bu konunun da fikri takibinde bulunuyoruz.” dedi ve tüm paydaşların bu konuda talepleri olduğunu vurguladı. Emeğin çalınmasına ve istismar edilmesine karşı olduklarını belirten Yayman, Google yetkililerinden Avrupa’da uygulanan normların Türkiye’de de aynı şekilde uygulanmasını isteyeceklerini söyledi.

Toplantıda yer alacak katılımcıları da açıklayan Yayman, “Dijital Mecralar Komisyonu, Kültür ve Turizm Bakanlığı Telif Hakları Genel Müdürlüğü, medya temsilcileri ve Google yetkilileri bu masada yer alacak.” dedi. Google yetkililerinin TBMM’ye gelerek çalışmalarını paylaşacaklarını ifade eden Yayman, “25 Haziran’da Google yetkilileri TBMM’ye gelecek.” diye ekledi.

Yayman, Google yetkililerinin Türkiye’deki çalışmaları hakkında bilgi vereceğini ve komisyonun sadece dijital telif gündemiyle toplanacağını belirtti. Bu konunun hem dünyada hem de Türkiye’de çok tartışıldığını vurgulayan Yayman, “Bu konunun birkaç ayağı var. Birincisi, haberin dijital telif konusuna girecek olması; ikincisi, Google yetkililerinin Türkiye’de telif konusunda masaya oturmaları; üçüncüsü ise bu konuyla ilgili yasal çerçevenin hazırlanması. Çok büyük beklentiye girmeden, realist bir bakış açısıyla yol alacağız.” dedi. -Mehmet Durmaz-

Exit mobile version