Gülbol Atölyesi’nde hırsızlık!

Antakyalı Yakma Resim sanatçısı Zeynep ve Naim Gülbol’un resim atölyesindeki eserler çalındı.

Yakma Resim sanatını Antakya’da en iyi şekilde icra eden Zeynep ile Naim Gülbol çiftinin Antakya Kurtuluş Caddesi’ndeki atölyelerine hırsız girdi.

Yıllardır Yakma resim alanında bölgenin ün yapmış  sanatçıları “Zeynep Gülbol-Naim Gülbol” çiftinin Dünyanın ilk ışıklandırılan caddesi olan ancak deprem sonrası karanlıklar içinde kalan Antakya Kurtuluş Caddesi üzerindeki Resim Atölyesine giren hırsızlar içerideki manevi değeri çok yüksek el emeği sanat ürünlerini bir bir toplayarak alıp kaçtı.

Naim Gülbol, yaklaşık 50 yıldır eşi Zeynep Gülbol ile birlikte sürdürmekte olduğu Resim ve Yakma resim  sanatı ürünü eserlerinin hem de Doğum gününde çalınmasından büyük üzüntü duyduğunu şu sözlerle paylaştı:

“Atölyemiz hırsızlar tarafından Soyuldu. Helal etmiyoruz. Antakya Kurtuluş Cad. GÜLBOL RESİM ATÖLYEMİZ’i, Depremden zarar gördüğü için açık tutamadık. 5 Şubat 2024 tarihinde atölyemize uğradığımız zaman Atölyemizde dekor amaçlı kullandığımız eski Büyüklü küçüklü bir sürü küpler, eski kavanozlar ve şişe camlar , Eski el dikiş makinesi ve diğer eski dikiş makineleri eski büyük daktilo ve şuan aklıma gelmeyen bir sürü eşyayı alıp götürmüşler. Antakya hala yağmalanıyor.” – Adil Yeşildağ-

Exit mobile version