Gülderen TOKİ’de alarm: Beton santrali atıkları Dereye karışıyor

Antakya Gülderen TOKİ bölgesinde devam eden inşaat çalışmaları kapsamında kurulan beton santralinden çıkan atıkların dere yatağına bırakıldığı iddia edildi. Görüntüler, bölgede ciddi bir çevre kirliliği ve halk sağlığı riski oluştuğunu ortaya koydu.

İddialara göre, beton üretimi sırasında ortaya çıkan atık su ve çamur, eğimli araziden süzülerek doğrudan dereye karışıyor. Uzmanlar, bu tür atıkların yüksek oranda kimyasal içerdiğini ve su kaynaklarına karışmasının ekosistem ile insan sağlığı açısından ciddi riskler oluşturabileceğini belirtiyor.

Özellikle içme suyu ve tarımsal sulama açısından tehlike oluşturabilecek bu kirliliğin acilen denetlenmesi gerektiği ifade ediliyor.

Çevre mevzuatına göre beton santrallerinin atıklarını doğrudan doğaya bırakması yasak. Bu nedenle atıkların arıtma sistemlerinden geçirilerek bertaraf edilmesi gerekirken, iddialara göre bu sürecin uygulanmadığı ve atıkların doğrudan dereye bırakıldığı öne sürülüyor.

Bölge sakinleri, olası geri dönüşü olmayan çevresel zararların önüne geçilmesi için yetkilileri göreve çağırıyor.

Exit mobile version