Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Gümüşgöze O.O. Twinning Projesi

Ata Tohumları Doğuşu etwinning

Ata Tohumları Doğuşu

etwinning Projesi kapsamında, Defne ilçesi Gümüşgöze Ortaokulu’nun öğretmenleri ile öğrencileri, “Ata Tohumların Doğuşu” adıyla önceki gün fidan tohumu dikti.

Okul Müdürü Murat Sakman öncülüğündeki Proje ile ilgili bilgi paylaşımı şöyle:

“Defne’nin sokakları yeşildir. Binlerce yıl öteden gelen sesleri, o sokakların taş duvarları hala saklar içinde. Bahçeleri sarmalayan bu duvarlar, yıkılmaya başladı son zamanlarda. Gördük ki, yıkılan duvarların arkasındaki bahçeler kurumuş, eski tohumları bağrına basmaz olmuş.

Gümüşgöze Ortaokulu olarak başlatacağımız e-twinning projesiyle, nesli tükenme tehlikesi altında olan ata tohumlarımızı çevremize geri kazandırmak istiyoruz. Kurucusu olacağımız projeyi, Öğretmenlerimiz Sibel Ulu Aşkar, Emra Cellat ve M. Kasım Tümkaya önderliğinde yürütecek, Defne Belediyesi ve Teofarm Çiftliği ile büyüteceğiz. Defne Belediye Başkanı Sayın İbrahim Güzel, okulumuz için her türlü desteği vereceğini açıkladı, içinde sera olan bahçe kompleksi düzenlemesini hayata geçirdi, bu projenin Defne ilçesi genelinde yaygınlaştırılacağı sözünü verdi. Teofarm Çiftliği’nden Sayın Elif Teoman Ovalı ve Adnan Teoman kardeşler, miras aldıkları kültürel-ekolojik birikimlerini bizlerle paylaşmış, atacağımız adımlarda destekçi olacaklarını belirtmişlerdir.

10 Kasım sabahı, Gazi Mustafa Kemal’in anısına, Atamızın doğaya ve tüm canlılara duyduğu sevginin ışığıyla tohumlarımızı avuçlayıp, bütünü kucaklayan bilinçle toprağımıza serptik. Projemizin sürdürülebilir yaşam anlayışını gelecek nesillerimize armağan eder, destekçilerimize sonsuz teşekkürlerimizi sunarız.”

-Haber/Cemil Yıldız-