Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Gündem: Amanos Tüneli

Yayman Bakan İle Görüştü,

Yayman Bakan İle Görüştü, Ama!..

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, 8 yıldır gündemde olan, ama bir türlü gerçekleşemeyen Amanos Tüneli Projesi ile ilgili olarak, “Yapacağız” dedi. Ancak yine ihale ya da temel atma tarihi sözü vermedi!

TBMM Dijital Mecralar Komisyonu Başkanı ve AK Parti Hatay Milletvekili Hüseyin Yayman, Hatay ile ilgili projeleri istişare etmek amacıyla Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu’nu ziyaret etti. Hatay’ın ve bölgenin kaderini değiştireceği belirtilen Amanos Tüneli Projesi’nin bir an önce hayata geçmesi için bu görüşmeyi gerçekleştirdiğini söyleyen Yayman, Bakan Karaismailoğlu ile detaylar hakkında istişarelerde bulunduğunu kaydederek, “Bakan Karaismailoğlu, Amanos Tüneli Projesi’nin içine tren rayı da eklendiğini ve projenin bu haliyle bölgenin kaderini değiştireceğini, tarih vermem doğru olmaz, ancak yakında başlayacağımızı belirtmek isterim” dedi.

Milletvekili Hüseyin Yayman, bölgemizin kaderini değiştireceğini belirttiği Amanos Tüneli’ni yapma kararlılığını bir kez daha ortaya koyduklarını açıkladı.

8 YILLIK PROJEDE İLERLEME YOK

TBMM Dijital Mecralar Komisyonu Başkanı ve AK Parti Hatay Milletvekili Hüseyin Yayman’ın bu konudaki çabaları sürerken, Amanos Projesi’nin hikayesi 8 yıl öncesine dayanıyor. 8 yıl önce gündeme gelen Amanos Tüneli Projesi’nde atılmış adım ya da alınmış bir mesafe bulunmuyor. Bakan Karaismailoğlu, geçen yıl Ocak ayşnda geldiği Hatay’da temeli aynı yıl içinde atacaklarını açıklamasına rağmen, bugüne kadar ne ihalesi yapılabildi ne de temeli atılabildi.

Gaziantep ve çevre illeri İskenderun Limanı’na bağlayacak olan Hassa-Dörtyol Tüneli Projesi (Amanos Tüneli), 2014 yılında duyurulmuştu. Gaziantep sanayisine güç katacak olan projenin, 2016 yılında yatırım kapsamına alınarak ihaleye çıkılması bekleniyordu. Ancak aradan geçen 8 yıllık dönemde bir türlü yapılamayan Amanos Tüneli, adeta yılan hikayesine döndü.

2021 YILINDA TEMEL ATILACAK, YAPILACAK DENİLDİ AMA…

2021 yılı Ocak ayında Hatay’a gelen Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Amanos Tüneli Projesi’nin önemine değinerek, “Tabii ki hem bölgenin hem de Hatay’ın en önemli, en beklediği projelerden bir tanesi olan Amanos Tüneli ile ilgili, son 3-4 aydır Sayın Cumhurbaşkanımızın rızasıyla, talimatları doğrultusunda çok önemli çalışmalar yapıyoruz. İşler yolunda gidiyor, önemli ilerlemeler kaydettik. İnşallah, en kısa zamanda bunun onaylarını alıp, ihalelerini yapıp, bu yıl içerisinde bütün ümidimiz tekrar Hatay’a gelip, bu Amanos Tüneli’nin temelini sizlerle hep birlikte atmanın heyecanını hissedeceğiz. Onun sorumluluğu üzerimizde. Takiplerini yapıyoruz. İnşallah, bu müjdeli haberi sizlere veriyorum. Bu hayırlı hizmetin, bölgenin geleceğine çok önemli etkileri olacak. Buradaki üretimi, istihdamı, ekonomiyi canlandıracak, çok daha artıracak, bölgeye çok büyük değer katacak Amanos Tüneli’nin inşallah en kısa zamanda temelini atmak için tekrar buraya geleceğiz” ifadelerini kullanmıştı.

NE İHALE YAPILDI NE DE TEMEL…

Bakan Karaismailoğlu, Hatay ziyaretinin ardından Gaziantep’i de ziyaret etmiş, burada da proje kapsamında 2021 yılında temel atılacağını açıklamıştı. Aradan geçen 1,5 yıllık süreçte ne yazık ki ne temel atılması ne de proje ile ilgili ihale süreci gerçekleşemedi. -Haber Cemil Yıldız-