Güngör: yüksek vergiler işçileri zorluyor

Öz Çelik-İş Sendikası Başkanı Mehmet Güngör, Türkiye genelinde ve özellikle metal iş kolunda yaşanan ortak sorunlara dikkat çekti. Güngör, sendikaların hükümete vergi oranlarının düşürülmesi çağrısını desteklediğini belirtti. Yüksek vergi oranlarının işçilerin ve sözleşmelerin değerini azalttığını vurgulayan Güngör, emeklilik sürecindeki adaletsizlikler ve EYT konusundaki taleplerini de dile getirdi. Ağır sanayi kapsamındaki işçilerin çevresel risklere maruz kaldığını […]

Öz Çelik-İş Sendikası Başkanı Mehmet Güngör, Türkiye genelinde ve özellikle metal iş kolunda yaşanan ortak sorunlara dikkat çekti. Güngör, sendikaların hükümete vergi oranlarının düşürülmesi çağrısını desteklediğini belirtti. Yüksek vergi oranlarının işçilerin ve sözleşmelerin değerini azalttığını vurgulayan Güngör, emeklilik sürecindeki adaletsizlikler ve EYT konusundaki taleplerini de dile getirdi.
Ağır sanayi kapsamındaki işçilerin çevresel risklere maruz kaldığını belirten Güngör, özellikle İskenderun’daki taş ocaklarının bölgeye verdiği zararları ve bu konuda yetkililerden daha fazla hassasiyet beklediklerini ifade etti. Güngör, Öz Çelik-İş Sendikası’nın önde gelen fabrikalarda başarılı toplu iş sözleşmeleri imzaladığını ancak reel enflasyonun bu başarıyı gölgelediğini vurguladı. İşverenin önerdiği ücret artışlarını yetersiz bulan Güngör, emekçilerin hak ettikleri yaşam standardını sağlamak için mücadele ettiklerini söyledi.
Yüksek vergi oranlarının işçi maaşlarına çok yönlü sıkıntılara neden olduğunu belirten Güngör, “Yüksek enflasyon ile mücadele ederken, bir de yüksek vergi oranlarıyla mücadele ettiğimiz zaman, çok güzel imzaladığımız sözleşmeler bile pul olup değerini yitirmiş oluyor” dedi. Türkiye’de vergi oranlarının düşürülmesi ve metal iş kolunun ağır sanayi kapsamına alınması çağrısında bulunan Güngör, bu işçilerin 600-700 derece ateşin karşısında mücadele ettiğini belirtti.
Staj ve çıraklık başlangıcının emekliliğe baz alınmasını isteyen Güngör, “EYT çıktığında bu grup arkadaşlarımız ciddi anlamda mağdur oldu. Bu konuda meclise gerekli ikazlarımızı yapıyoruz ve mağduriyetin giderilmesini istiyoruz” dedi. Çevre kirliliği ve hava kirliliği konusuna da dikkat çeken Güngör, “Sıcak ve nemli bir bölgede yaşıyoruz. Bölgedeki fabrikaların çevre konusunda daha çok hassasiyet göstermesini arzuluyoruz. İskenderun’daki taş ocakları ciddi zarar veriyor. Bu konuda büyüklerimizin el atmasını istiyoruz” şeklinde konuştu.
Son iki yıl içinde İSDEMİR, MMK ve Ekinciler’de başarılı sözleşmelere imza attıklarını belirten Güngör, “Bu yıl içerisinde de yol bulan fabrikamızda sözleşme masasına oturduk. Ancak 6 ay süren görüşmeler sonucunda anlaşmaya varamadık ve 20 Haziran itibarıyla greve çıktık. 28 gündür grevimizi başarılı bir şekilde sürdürüyoruz. Güzel sözleşmelerin yanında reel enflasyon ve TÜİK’in açıkladığı enflasyon arasındaki farklar, sözleşmelerimizin değerini düşürdü” diye konuştu.

Exit mobile version