Güngör’den İşverene Çağrı: Hakkımızı istiyoruz

İskenderun’da faaliyet gösteren MMK Metalurji fabrikasında, Özçelik-İş Sendikası ile yapılan 6. Dönem Toplu İş Sözleşmesi görüşmelerinde anlaşma sağlanamaması sonucunda sendika grev kararı aldı. Sendikanın İskenderun Şube Başkanı Mehmet Güngör, işverenle beş aydır devam eden müzakerelerin sonuçsuz kalması üzerine grev kararı almak zorunda kaldıklarını açıkladı. Güngör, “Umarım greve başvurmadan işverenle bir uzlaşma sağlarız. Aksi takdirde, aldığımız […]

İskenderun’da faaliyet gösteren MMK Metalurji fabrikasında, Özçelik-İş Sendikası ile yapılan 6. Dönem Toplu İş Sözleşmesi görüşmelerinde anlaşma sağlanamaması sonucunda sendika grev kararı aldı. Sendikanın İskenderun Şube Başkanı Mehmet Güngör, işverenle beş aydır devam eden müzakerelerin sonuçsuz kalması üzerine grev kararı almak zorunda kaldıklarını açıkladı. Güngör, “Umarım greve başvurmadan işverenle bir uzlaşma sağlarız. Aksi takdirde, aldığımız grev kararını en kısa sürede uygulayacağız.” şeklinde konuştu.

Güngör, açıklamasında, “Hayat pahalılığı ortadayken, depremin açtığı maddi ve manevi yaralarımız hala tazeyken, kimse bizden verilene razı olmamızı beklemesin. Burada derdimiz bağcıyı dövmek değil, üzüm yemektir. Biz sadece hakkımız olanı, emeğimizin ve alın terimizin karşılığını istiyoruz.” ifadeleriyle işverene çağrıda bulundu.

Güngör, taleplerini açıklayarak, “Günümüzdeki geçim koşullarını, hayat pahalılığını, her geçen gün artan enflasyon oranlarını ve işyerimizin mevcut durumunu göz önünde bulundurarak, işverenden makul bir ücret artışı talep ettik.” şeklinde konuştu. Üretimin en temel unsuru olan emekçilerin taleplerinin ve beklentilerinin görmezden gelinmemesi gerektiğini vurguladı. (Yusuf Cemil Karaçay)

Exit mobile version