Günlük su Tüketimini arttırın, kaç bardak içilmeli?

Medipol Sağlık Grubu’ndan Doç. Dr. Rıdvan Sivritepe, yeterli su tüketiminin metabolizmayı düzenleyerek böbrek sağlığı, kan basıncı ve şeker metabolizması gibi hayati işlevler üzerinde kritik rol oynadığını vurguladı. Sivritepe, suyun vücudun temel yapı taşı olduğunu belirterek, özellikle kronik hastalıklarda su dengesinin korunmasının hastalık yönetimi açısından hayati önem taşıdığını ifade etti. Kronik hastalıkları olan bireylerde dehidratasyonun böbrek […]

Medipol Sağlık Grubu’ndan Doç. Dr. Rıdvan Sivritepe, yeterli su tüketiminin metabolizmayı düzenleyerek böbrek sağlığı, kan basıncı ve şeker metabolizması gibi hayati işlevler üzerinde kritik rol oynadığını vurguladı.

Sivritepe, suyun vücudun temel yapı taşı olduğunu belirterek, özellikle kronik hastalıklarda su dengesinin korunmasının hastalık yönetimi açısından hayati önem taşıdığını ifade etti. Kronik hastalıkları olan bireylerde dehidratasyonun böbrek yetmezliği ve kan basıncı sorunlarına yol açabileceğini hatırlattı.

Sağlıklı bireyler için günlük su ihtiyacının 2-3 litre olduğunu belirten Sivritepe, bu miktarın hastalık türüne göre değişebileceğini ekledi.

Exit mobile version