Gürgen, ‘’Hatay’ın geleceği için çalışıyoruz”

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakan Yardımcısı Vedad Gürgen, Hatay‘ın Defne ilçesindeki depremzedelerle buluştu. Bakan Yardımcısı Gürgen, bölgedeki çalışmalar hakkında bilgi verirken, afetzedelerin yaşadığı sıkıntıları dinledi. Hatay’ın merkezi Defne ilçesinde 6 Şubat depreminin en fazla hasara yol açtığını belirten Gürgen, bölgedeki vatandaşların yeniden konut sahibi olması için yoğun bir çalışma yürütüldüğünü açıkladı. 24 bin hak […]

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakan Yardımcısı Vedad Gürgen, Hatay‘ın Defne ilçesindeki depremzedelerle buluştu. Bakan Yardımcısı Gürgen, bölgedeki çalışmalar hakkında bilgi verirken, afetzedelerin yaşadığı sıkıntıları dinledi.
Hatay’ın merkezi Defne ilçesinde 6 Şubat depreminin en fazla hasara yol açtığını belirten Gürgen, bölgedeki vatandaşların yeniden konut sahibi olması için yoğun bir çalışma yürütüldüğünü açıkladı. 24 bin hak sahibinin bulunduğu Defne ilçesinde 24 bin konutun yapımı için çalışmaların hızla devam ettiğini ifade etti.
Depremin ardından ortaya çıkan zemin sorunlarına da dikkat çeken Gürgen, yapılan çalışmaların sadece konut inşasıyla sınırlı olmadığını, aynı zamanda zemin güçlendirmesi gibi teknik detayların da titizlikle ele alındığını vurguladı.
Hatay’ın eski günlerine kavuşması için ellerinden geleni yapacaklarını ifade eden Bakan Yardımcısı Gürgen, bölgenin tarihi ve kültürel dokusunu koruyarak, yaşam kalitesini artırmak için çalışmalara devam edeceklerini söyledi. – Yusuf Cemil Karaçay-

Exit mobile version