Gürgen; “Kimse arsasını, mülkünü satmasın”

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Bakan Yardımcısı Vedat Gürgen Elektrik, Akdeniz ve Armutlu mahallelerinin muhtarları ile birlikte Rezerv yapı ilan edilen sahayı gezerek rezerv alan sınırları tespiti için çalışmalara başladı. Bakan yardımcısı Gürgen: “ herkes hak sahibi olduğu mülklerine yeniden sahip olacak. Kimse arsasını ya da mülkünü satmasın, devlete güvensin” dedi. En büyük yıkıma uğramış mahallelerin […]

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Bakan Yardımcısı Vedat Gürgen Elektrik, Akdeniz ve Armutlu mahallelerinin muhtarları ile birlikte Rezerv yapı ilan edilen sahayı gezerek rezerv alan sınırları tespiti için çalışmalara başladı. Bakan yardımcısı Gürgen: “ herkes hak sahibi olduğu mülklerine yeniden sahip olacak. Kimse arsasını ya da mülkünü satmasın, devlete güvensin” dedi.
En büyük yıkıma uğramış mahallelerin yerinde dönüşümünü sağlamakta tek yetkilinin Çevre, Şehircilik ve İklim değişikliği Bakanlığı olması gerektiğini açıklayan Gürgen, devletin parasının harcanması için bugünkü şartlarda bir dayanak olması gerektiğini ve bu nedenle rezerv yapı alanı ilan edildiğini söyledi. İnsanların bu konuda içinin rahat olması gerektiğinin ve bu planlamaları onları en kısa zamanda ev ve iş yeri sahibi yapmak için yapıklarını anlatan Bakan Yardımcısı Gürgen, imar planına uygun olarak yerel yöneticiler ile birlikte bu alanda tespit yapıldığını ifade etti.
Armutlu Mahallesi Muhtarı Cüneyt Öfkeli ise çalışmaları desteklediklerini ve Bakan yardımcısı ile birlikte gezdiği mahallelerde her Muhtarın kendi fikrini söyleyip Bu rezerv alanının sınırının belirleyeceğini aktardı.
Elektrik Mahallesi Muhtarı Nihat Derviş ise Herkesin bir anahtar sahibi olacağını ve artık bu ortadaki bilgi kirliliğinin kalkması gerektiğini savundu.
Mahalle mahalle yaptığı gezi sırasında orta hasarlı binası bulunan bir vatandaşla da sohbet eden bakan yardımcısı Gürgen, akıllardaki Soru işaretlerini de gidermeye çalıştı. Çevre ve Şehircilik Bakan yardımcısı Gürgen çok önemli bir uyarıda da bulunarak kamuoyuna çağrı yaptı ve “kimse arsasını satmasın, herkes hak sahibi olduğu mülk, ev, işyeri ve arsasına sahip olacak” dedi. (Yusuf Karaçay)

Exit mobile version