Güvenli ulaşım için HBB denetimleri

Hatay Büyükşehir Belediyesi (HBB), 2024-2025 Eğitim-Öğretim yılına girmesiyle birlikte, öğrencilerin güvenli ve sağlıklı bir ulaşım hizmeti alabilmeleri için okul servislerine yönelik denetimler gerçekleştiriyor. HBB Zabıta Dairesi Başkanlığı ekipleri, düzenledikleri denetimlerde okul servislerinin yönetmeliklere uygunluğunu kontrol etti. Denetimlerde, araçların ruhsat ve ehliyet durumları, ruhsatta belirtilen yolcu sayısı, emniyet kemerleri, güzergâh izin belgeleri, klima, yangın söndürme tüpleri, […]

Hatay Büyükşehir Belediyesi (HBB), 2024-2025 Eğitim-Öğretim yılına girmesiyle birlikte, öğrencilerin güvenli ve sağlıklı bir ulaşım hizmeti alabilmeleri için okul servislerine yönelik denetimler gerçekleştiriyor.
HBB Zabıta Dairesi Başkanlığı ekipleri, düzenledikleri denetimlerde okul servislerinin yönetmeliklere uygunluğunu kontrol etti. Denetimlerde, araçların ruhsat ve ehliyet durumları, ruhsatta belirtilen yolcu sayısı, emniyet kemerleri, güzergâh izin belgeleri, klima, yangın söndürme tüpleri, araç içi temizliği ve uyarıcı yazıların varlığı gibi önemli unsurlar incelendi.
Zabıta yetkilileri, servis şoförlerine gerekli uyarı ve bilgilendirmelerde bulunarak, öğrencilerin huzur ve güven içinde okullarına gidebilmeleri için denetimlerine aralıksız devam edeceklerini vurguladı.

Exit mobile version