CHP Milletvekili Güzelmansur…

TBMM’de, yıkılan Atatürk Stadı’nı hatırlattı: Bu Çirkinlik Ne, Millet Bahçesi Neden Yapılmıyor? Hatay CHP Milletvekili Mehmet Güzelmansur önceki gün TBMM Genel Kurulu’nda söz alarak, ilimiz Antakya ilçe merkezindeki stadın yıkılması ve enkazın bırakılmasıyla oluşan çirkinliğin yerli ve yabancı turistlerin gözünde ilimizle ilgili olumsuz algılara yol açtığını kaydederek, iktidara hitaben, “Millet Bahçesini neden yapmıyorsunuz?” diye sordu. […]

TBMM’de, yıkılan Atatürk Stadı’nı hatırlattı:

Bu Çirkinlik Ne, Millet Bahçesi Neden Yapılmıyor?

Hatay CHP Milletvekili Mehmet Güzelmansur önceki gün TBMM Genel Kurulu’nda söz alarak, ilimiz Antakya ilçe merkezindeki stadın yıkılması ve enkazın bırakılmasıyla oluşan çirkinliğin yerli ve yabancı turistlerin gözünde ilimizle ilgili olumsuz algılara yol açtığını kaydederek, iktidara hitaben, “Millet Bahçesini neden yapmıyorsunuz?” diye sordu.

Milletvekili Mehmet Güzelmansur, TBMM Genel Kurulu’ndaki 1 dakikalık konuşmasında şunları söyledi:

“Antakya’nın merkezinde, elli yıllık Atatürk Stadyumu’nu yıktınız, yeni yaptığınız stadyuma da ‘Atatürk’ adını koymaktan imtina ettiniz. Yerine, güya millet bahçesi yapacaktınız ama… Şu an şehrin en çirkin görüntüsünü oluşturan bir moloz yığını yaptınız. Bu çirkin görüntü, medeniyetler ve EXPO kenti Antakya’ya hiç yakışmıyor. Gelen yabancı turistler, şehrin girişinde bu çirkin görüntüyle karşılaşıyor.

Buradan, Çevre ve Şehircilik Bakanı ve yetkililere soruyorum… Bu görüntü çok mu hoşunuza gidiyor? Millet bahçesi yapacaksanız, neden bir an önce yapmıyorsunuz? Zaten Hatay iktidardan hakkını almıyor ve üvey evlat muamelesi görmeye devam ediyor! Merak etmeyin, Hatay halkı ilk seçimlerde bunun hesabını sandıkta soracak.”

İLGİNÇ YORUMLAR VAR!

Bu arada Milletvekili Mehmet Güzelmansur’un Meclis’teki konuşması üzerine, bazı vatandaşlar yorumda bulundu. İşte o yorumlardan birkaçı:

Refya Ayışığı: Atatürk’e düşman olanların, Atatürk ‘ün kuruduğu Meclis’te olmaları, ülkeyi yönetmeleri, bu ülkeye en büyük ihanettir.

Servet Seda Naz Açıkgül: Allah’ına kurban senin.

Ümit Türetken: Sayın Vekilim, konu çok iyi, sizi takdir ediyorum. Fakat iki cümlelik konuyu niye kağıttan okuyorsunuz, bunu ezberlemek çok mu zor?

Ferat Güzel: Yüreğine, emeğine sağlık. Memleket sevdalısı Sayın M.Vekilim, her konuda Hatay’ın sorunlarını TBMM’de dile getirip takip etme konusunda azimli ve kararlı olduğunuzu görüyorum. Kolaylıklar dilerim.

Evgin Dağ:  Bravo! İstihdam arttı, dolar ve hükümet düştü!

Acib Turunç: Sizleri tebrik ediyorum, Sayın Vekilim. En sağlam tespitler, Hatay’ımız için! Halkımızın hakkını arayan, savunan sizlersiniz. İyi ki varsınız Vekilim. Hep var olun. Halkımızın umudusunuz. -Cemil Yıldız-

Exit mobile version