Güzelmansur: “Algı değil, çözüm üretilmeli”

CHP Hatay Milletvekili Mehmet Güzelmansur, deprem sonrası Hatay’da yaşanan sorunların devam ettiğini belirterek hükümete sert eleştiriler yöneltti.

TBMM’de yaptığı konuşmalar ve basın açıklamalarıyla Hatay’ın sorunlarını gündemde tutan Güzelmansur, kentin mevcut durumunu “çile” olarak nitelendirdi.

Hatay’daki problemlerin giderek büyüdüğünü savunan Güzelmansur, iktidarın çözüm üretmek yerine “algı yönetimi” yaptığını öne sürdü. Açıklamasında, farklı alanlardaki sorunları ana başlıklar halinde sıralayan Güzelmansur’un ifadeleri dikkat çekti.

Güzelmansur, Hatay’daki mevcut tabloyu şu sözlerle özetledi:
“Hatay’ın çözülmeyi bekleyen sorunları çığ gibi büyürken iktidar algı peşinde, -mış -miş gibi yapmaya devam ediyor.”

Altyapı ve ulaşım sorunlarına değinen Güzelmansur, yapılan yolların altyapısız olduğunu ve çökmeler yaşandığını ifade etti. Sağlık alanında ise hastanelerin yeterli donanıma sahip olmadığını belirterek, “Hastane yaptık diyorlar; içinde doktor yok, alet ekipman yok! Aylar sonrasına randevu veriliyor” dedi.

Eğitimde de benzer sorunların sürdüğünü dile getiren Güzelmansur, okul eksikliği nedeniyle konteynerlerde eğitimin devam ettiğini vurguladı. Konutlarla ilgili eleştirilerde de bulunan Güzelmansur, teslim edilen bazı yapıların standartlara uygun olmadığını savundu.

Ekonomik sıkıntılara da dikkat çeken Güzelmansur, esnafa verilen kredilerin geri ödemelerinde zorluk yaşandığını ve mücbir sebep sürecinin sona ermesiyle birlikte vergi yükünün arttığını ifade etti.

Açıklamasının sonunda Hatay’ın sorunlarını gündemde tutmaya devam edeceğini belirten Güzelmansur, “İktidarın duymadığı, görmediği, çözmediği tüm sorunlar CHP iktidarında çözülecek” ifadelerini kullandı.

 

Exit mobile version