Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Güzelmansur, Harbiye Şelaleleri Projesini hatırlattı

Bir An Önce Başlamalı

Bir An Önce Başlamalı

CHP Hatay Milletvekili Mehmet Güzelmansur, Meclis’te düzenlediği basın toplantısında, Harbiye Şelalesi’nin restorasyonunun bir an önce yapılmasını istedi.

CHP’li Güzelmansur,  Hatay Valisi Rahmi Doğan, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, belediye bürokratları, AKP Hatay Milletvekilleri ve CHP Hatay Milletvekillerinin bulunduğu bir heyetle, Harbiye Şelalesi’nin olduğu bölgede geçtiğimiz ilkbaharda inceleme yaptıklarını ve düzenlenen toplantılar neticesinde de bu bölgede restorasyon yapılmasına ilişkin bir karar alındığını hatırlattı.

Güzelmansur, alınan karar sonrasında, 9 Eylül’de Hatay Valiliği’nden gelen mesajda, “Harbiye Şelaleleri Bölgesi Mekânsal Düzenlemeler ve Su Yönetimi Projesi Protokolü’nün 11 Eylül’de imza töreninin düzenleneceğinin” söylendiğini, ancak 13 Eylül’de gelen mesajda ise “protokol imza töreninin ileri bir tarihe ertelendiği” bilgisinin verildiğini anlattı.

Restorasyon Projesi Siyasi Ranta Mı Kurban Gidiyor?

Güzelmansur, erteleme mesajı sonrası, restorasyon işinin tam bir sessizliğe büründüğünü kaydederek şöyle konuştu:

“Siyasi rant yüzünden bu restorasyon projesinin rafa kaldırıldığı söyleniyor. Ben, buna inanmak istemiyorum. Bu doğal güzelliğin, bu antik güzelliğin siyasete, ranta hiçbir Hataylının kurban etmeyeceği inancını taşıyorum. Bu şelale, tüm Hataylılarındır. Sahiplenmek, korumak, güzelleştirmek, restore etmek de tüm Hataylılara düşer.

Biz, bu şiarla hareket ettik. Valimizle, Büyükşehir Belediye Başkanımızla, iktidar ve muhalefet Milletvekilleriyle konuyu sahiplendik. Harbiye Şelaleleri restorasyon işi, AK Parti Hatay Milletvekilleri tarafından da müjdelendi.

Bu protokol ne zaman imzalanacak? Vaz mı geçtiniz? Vazgeçtiyseniz, neden vazgeçtiniz? Ne zaman yapılacağı belirsiz olan bir projeyi neden müjdelediniz?”

Söz konusu protokolün bir an önce imzalanması ve restorasyonun başlaması gerektiğini söyleyen Güzelmansur, “Harbiye Şelalesi, bölge insanının geçim kaynağında önemli bir yere sahip. Şelaleyi görmek için il dışından çok sayıda misafir ilimize geliyor. Alınan kararlar, neden uygulanmıyor? Şelalenin restorasyonunun bir an önce yapılmasını istiyoruz” açıklamasında bulundu. -Cemil Yıldız-