Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Güzelmansur, TBMM’de Konuştu:

50 Kg UN 15

50 Kg UN 15 günde 200 TL’den 350 TL’ye, 30’lu YUMURTA 29 TL’den 36 TL’ye, Ayçiçek yağı 4 lt’si 50 TL’den 100 TL’ye, YOĞURT 9 TL’den 12 TL’ye, SÜT 5 TL’den 9 TL’ye çıktı. PEYNİR 25 TL’den 45 TL’ye, 50 kg’lık ŞEKER 208 TL’den 300 TL’ye çıktı. TÜPGAZ fiyatına 30 günde 4 kez, Kömüre % 72 zam geldi.

Hatay CHP Milletvekili Mehmet Güzelmansur, hafta içinde TBMM Genel Kurulu’nda söz alarak yaptığı gündem dışı konuşmasında, artan fiyatları ve zamları dile getirdi.

Güzelmansur, TBMM Genel Kurulu’nda, Torba Yasa’nın ‘enerji fonu’ kesintisini kaldıran maddesi üzerinde konuşurken, “Aktif enerji tüketim tutarı üzerinden yüzde 1 oranındaki bu kesintiden vatandaş kurtuluyor. Normal zamanlarda olsak, sevineceğimiz bir düzenleme! Ancak ucube bir sistemle, yanlış ekonomi politikalarıyla, faiz inadıyla, bu Hükûmet, vatandaşın sırtına öyle yükler bindirdi ki, yüzde 1’lik bir mali külfetten kurtulmak ‘devede tüy’ bile değil” dedi.

ZAM YAĞMURU!

Vatandaşın, artık günde değil, birkaç saatte bir zam yağmuruna tutulduğuna dikkat çeken Güzelmansur, şöyle konuştu:

“Akaryakıta, geçtiğimiz hafta tarihi bir zam geldi. Bu da iğneden ipliğe her şeyin fiyatını artırıyor. Hal böyleyken, ‘zam haberleri fason’ diye algı yaratmaya çalışmanız beyhude değil mi? İki haftada, 50 kiloluk un fiyatı 200 liradan 350 liraya çıktı. Ekmek fiyatı, 25 kuruşla 50 kuruş arasında zamlandı. Vatandaş, yağmur çamur demeden, halk ekmek kuyruklarında! Siz hala, ‘kuyruk, fotoğraf vermek için…’ diye kendinizi aldatmaya devam mı edeceksiniz?

Bir hafta önce 29 liradan satılan 30’lu yumurtanın kolisi bugün 36 lira olmuşsa, iktidar, ‘yüzde 1’lik enerji fonunu kaldırdım’ diyerek müjde çığlıkları atabilir mi? 12 kilogramlık mutfak tüpüne son bir ayda 4 kez zam geldi. Vatandaş, ‘yemek yapamıyorum’ diye isyan ederken, iktidar, ‘zam yok, yoksulluk yok’ naraları atmaya devam edecek mi? Kömüre üç ayda yüzde 72 zam geldi! Vatandaşın, ‘ısınamıyorum, donuyorum’ çığlığını duyanınız var mı? Ayçiçeği yağına yüzde 50 zam geldi. 4 litrelik ayçiçeği yağı 100 lira oldu, zincire vuruldu! Bu utanç tablosunu da mı görmemezlikten geleceksiniz? Bir ayda; 1,5 kilogram yoğurt 9 liradan 12 liraya, 1 litre süt 5 liradan 9 liraya, peynirin kilosu 25 liradan 45 liraya yükseldi. Bugün itibariyle, zorunlu kış lastiği uygulamasına başlanıyor. Geçen seneye göre fiyatlar 2 kat arttı. ‘Vatandaş-nakliyeci, bu giderleri neyle karşılayacak’ diye hiç dertleniyor musunuz? Şubat 2021’de toptancıda 50 kilogramlık şekerin fiyatı 208 lirayken, geçen hafta 300 liraya satılmaya başlandı. Esnaf, vatandaş, bu zamlarla nasıl başa çıkacak, bu kara kışı nasıl geçirecek? Umurunuzda mı hiç?” -Duygu Ertaş-