Güzelmansur’dan AKP’ye Depremzede Eleştirisi

Hatay CHP Milletvekili Mehmet Güzelmansur, TBMM Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada Hataylı depremzedelerin sorunlarına dikkat çekti ve AKP milletvekillerini eleştirdi. Güzelmansur, konuşmasında iktidar milletvekillerinin depremzedelerin sorunlarını önemsemediğini belirtti. Güzelmansur, “Sayın Başkan, değerli milletvekili arkadaşlarım; öncelikle Genel Kurulu saygıyla selamlıyorum. Rezerv alanı sorunu, iktidarın en önemli sıkıntısı hâline gelen bir sorun ama depremzede, iktidar milletvekillerinin umurunda olmadığı […]

Hatay CHP Milletvekili Mehmet Güzelmansur, TBMM Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada Hataylı depremzedelerin sorunlarına dikkat çekti ve AKP milletvekillerini eleştirdi. Güzelmansur, konuşmasında iktidar milletvekillerinin depremzedelerin sorunlarını önemsemediğini belirtti.

Güzelmansur, “Sayın Başkan, değerli milletvekili arkadaşlarım; öncelikle Genel Kurulu saygıyla selamlıyorum. Rezerv alanı sorunu, iktidarın en önemli sıkıntısı hâline gelen bir sorun ama depremzede, iktidar milletvekillerinin umurunda olmadığı için AKP milletvekilleri yerine, bakın, AKP’nin boş sıralarına sesleniyorum. Herhangi bir AKP vekilimizin on parmağını geçmeyecek kadar bir sayı var burada. Çünkü depremzede, AKP’nin umurunda değil, depremzede illerinin sorunları AKP’li milletvekillerinin hiç umurunda değil.” ifadelerini kullandı.

Depremzedelerin milyonlarca lira zarara uğratıldığını söyleyen Güzelmansur, “Dünyada vatandaşını ters köşe yapan, bir öyle bir böyle diyerek depremzede vatandaşını milyonlarca lira zarara uğratan başka bir iktidar yoktur. Vatandaşını hem de depremzede vatandaşını milyonlarca lira zarara uğratan, bunun sorumluluğunu almayan, herhangi bir şekilde üstlenmeyen başka bir iktidar da dünyada yoktur.” dedi.

Rezerv alanı uygulamasındaki tezat kararlara dikkat çeken Güzelmansur, “Rezerv alanı uygulamasındaki tezat kararlar bölgeyi, özellikle Hatay’daki depremzede insanı canından bezdirdi. Hatay’da her gün her mahalle bir miting yapılıyor. Ne mitingi? Rezerve karşı mitingi. ‘Ya, vatandaşın istemediği bir alanı biz rezerv alanı ilan etmeyeceğiz’ dediniz ama hâlâ bu konuda ısrarcısınız.” diyerek eleştirilerini sürdürdü.

Güzelmansur, konuşmasını şu sözlerle tamamladı: “Milyonlarca para harcadıktan sonra, on yedi ay geçtikten sonra, bu rezerv alanı uygulaması şimdi mi aklınıza geliyor? Peki, yıktınız, bu güçlendirme yapan vatandaşın parasını niye ödemiyorsunuz? ‘Bu güçlendirme yaptığı harcamaları vereceğim.’ diyorsunuz, ‘Fatura getir.’ diyorsunuz; deprem bölgesinde bir vatandaş bir işçiden nasıl fatura alabilir, bunun masraflarını size nasıl gösterebilir? Buyurun, ev çıkartın, bu güçlendirmeye para çıkartın, bu şekilde siz o zaman bu parayı ödeyin, niye bunu yapmıyorsunuz? Şimdi de beş yüz yedi günden sonra diyorsunuz ki ‘Biz Hatay’ı ve deprem bölgelerindeki evleri yapmaya başlayacağız.’ Bu konuda da vatandaşın sesini dinlemiyorsunuz. Ben bunu vatandaşın vicdanına bırakıyorum.” – Yusuf Cemil Karaçay-

Exit mobile version