Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Hafta sonunun notaları…

Dolu Kadehi Ters Tut’tan

Dolu Kadehi Ters Tut’tan

Bestelerinde, Sabahattin Ali ve Özdemir Asaf gibi isimlerden esinlenen, alternatif rock grubu Dolu Kadehi Ters Tut, 23 Ekim Cumartesi akşamı Sümerler Açıkhava Tiyatrosu’nda sahne alıyor.

Dolu Kadehi Ters Tut, 23 Ekim Cumartesi akşamı saat 21.00’da tarihinde Sümerler Açıkhava Tiyatrosu’nda Hataylı müzikseverlerle bir araya geliyor.
Alternatif rock grubu olan Dolu Kadehi Ters Tut; Vokalist Uğurhan Özay ve prodüktör, gitarist-geri vokal Mürsel Oğulcan Ava tarafından 2014 yılında kuruldu. İlk albümleri Polonya’nın Başı Belada (2015), ev kaydı bir albümdü. İlk stüdyo albümleri ise 2017’de Dünyanın En İyi Albümü adıyla yayımlandı. Funk rock ve alternatif rock tarzındaki albümlerinde Red Hot Chili Peppers ve Twenty One Pilots gibi gruplardan etkilenen grubun dijital platformlarda yayınladığı ve yapımcılığını tamamen kendilerinin üstlendiği 4 albümü, 3 EP ve 12 single’ı bulunmaktadır.
Grup, ismini, Ömer Hayyam’ın 27 Nolu Rubaisi’ndeki bir dizeden aldı. Kısa film tarzında olan kliplerin çoğunun yönetmenliğini, grup üyesi Mürsel Oğulcan Ava yaptı. Grup, bestelerinde, Sabahattin Ali ve Özdemir Asaf gibi isimlerden esinleniyor.
Tamer Yazar