Halk Temsilcileri: “Hesap Soracağız!”

Hatay’ın Defne ilçesinde Halk Temsilcileri Meclisi, Defne Belediyesi önünde bankamatik memurlarının açıklanmasını talep eden bir eylem düzenledi. Türkiye Komünist Partisi Belediye Meclisi Grubu ve Defne Halk Temsilcileri Meclisi tarafından gerçekleştirilen basın açıklamasında, belediyedeki atama ve ihale usulsüzlükleri tek tek sıralanarak “Belediyeyi yönetemiyorsunuz” denildi. Defne Halk Temsilcileri Meclisi adına konuşan Hizam Hasırcı, aralarında eski Hatay Büyükşehir […]

Hatay’ın Defne ilçesinde Halk Temsilcileri Meclisi, Defne Belediyesi önünde bankamatik memurlarının açıklanmasını talep eden bir eylem düzenledi. Türkiye Komünist Partisi Belediye Meclisi Grubu ve Defne Halk Temsilcileri Meclisi tarafından gerçekleştirilen basın açıklamasında, belediyedeki atama ve ihale usulsüzlükleri tek tek sıralanarak “Belediyeyi yönetemiyorsunuz” denildi.
Defne Halk Temsilcileri Meclisi adına konuşan Hizam Hasırcı, aralarında eski Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfi Savaş’ın akrabalarının da bulunduğu birçok kişinin çalışmadan belediyeden maaş aldığını iddia etti. Hasırcı, “Lütfi Savaş’ın yengesi bu belediyeden üst düzey yönetici olarak maaş alıyor ve işe gelmiyor” diyerek belediye başkanı Halil İbrahim Özgür’ün bu durumu kabul ettiğini, ancak aradan geçen 7 ayda herhangi bir işlem yapılmadığını vurguladı.
CHP’de yöneticilik yapan kişilerin mesai saatinde parti çalışması yapmalarını eleştiren Hasırcı, “Belediye bu maaşı parti çalışması yapsınlar diye mi veriyor?” sorusunu yöneltti. Hasırcı, yönetimin sorularına yanıt vermediğini belirterek “Neden açıklamıyorsunuz?” diye sordu.
Eylemde ayrıca açıklanmayan ihaleler ve bağışlarla ilgili hesap sorma talepleri de dile getirildi. Hizam Hasırcı, usulsüzlüklere karşı duracaklarını ve hesap soracaklarını belirtti. “Bu ülkenin gariban çocukları işsiz gezerken, arkasına para babasını alanların çalışmadan maaş aldığını biliyoruz. Bunlardan hesap soracağız” dedi.

Exit mobile version