Hamilelerin yazın dikkat etmesi gerekenler

Yaz aylarında hamile kadınların seyahat etmeleri durumunda, uzun yolculuklardan kaçınmaları gerektiği öneriliyor. Kadın hastalıkları ve doğum uzmanı Op. Dr. Burak Demirdelen, hamilelerin yazın dikkat etmeleri gerekenleri şöyle sıraladı: Uçak Yolculuğu Tercih Edin: Hamilelik sürecinde, özellikle uzun mesafeli seyahatlerde uçak yolculuğu tercih edilmeli. Uçakta varis çorapları giyerek kan dolaşımınızı destekleyebilirsiniz. Hareket Edin: Araç veya otobüs yolculuğu […]

Yaz aylarında hamile kadınların seyahat etmeleri durumunda, uzun yolculuklardan kaçınmaları gerektiği öneriliyor. Kadın hastalıkları ve doğum uzmanı Op. Dr. Burak Demirdelen, hamilelerin yazın dikkat etmeleri gerekenleri şöyle sıraladı:

Uçak Yolculuğu Tercih Edin: Hamilelik sürecinde, özellikle uzun mesafeli seyahatlerde uçak yolculuğu tercih edilmeli. Uçakta varis çorapları giyerek kan dolaşımınızı destekleyebilirsiniz.

Hareket Edin: Araç veya otobüs yolculuğu yapacaksanız, her iki saatte bir 15 dakika boyunca yürüyüş yaparak veya egzersiz yaparak kan dolaşımınızı canlı tutun. Bu, pıhtı oluşumu riskini azaltır.

Su Tüketimine Dikkat Edin: Yaz sıcaklarında artan terleme nedeniyle vücuttan sıvı ve mineraller kaybedilir. Dehidrasyon riskini önlemek için düzenli aralıklarla su, doğal maden suyu veya ayran tüketilmelidir.

Tansiyon Kontrolü: Hamilelik sırasında düşük tansiyon riski artabilir. Bu durumda, uzun süreli hareketsizlikten kaçınarak ve yeterli sıvı alarak sağlıklı bir seyahat sağlayabilirsiniz.

Bu öneriler, hamile kadınların yaz seyahatlerini güvenli ve konforlu hale getirmelerine yardımcı olacaktır. (Volkan İcil)

Exit mobile version