HAMOK Buluşmasında Tek Gündem “ Deprem”

Hatay Akademik Meslek Odaları Koordinasyon Kurulu (HAMOK), deprem ve depremde alınabilecek önlemler konulu bir panel düzenliyor. 2 Mart 2024 Cumartesi günü saat saat 13:30’da Serbest Muhasebeciler ve Mali Müşavirler toplantı salonunda gerçekleştirilecek panelde, ilgili meslek odası başkanları önemli sunumlar gerçekleştirecek. Bu önemli panelin yüzyılın felaketi deprem sonrası Hatay’da yaşayan tüm depremzedeleri yakından ilgilendirdiği düşünülüyor. Her […]

Hatay Akademik Meslek Odaları Koordinasyon Kurulu (HAMOK), deprem ve depremde alınabilecek önlemler konulu bir panel düzenliyor. 2 Mart 2024 Cumartesi günü saat saat 13:30’da Serbest Muhasebeciler ve Mali Müşavirler toplantı salonunda gerçekleştirilecek panelde, ilgili meslek odası başkanları önemli sunumlar gerçekleştirecek. Bu önemli panelin yüzyılın felaketi deprem sonrası Hatay’da yaşayan tüm depremzedeleri yakından ilgilendirdiği düşünülüyor. Her biri Hatay’ın değerli meslek odası başkanı olan depremzede meslek odası temsilcileri yaşadıkları acıları bir tarafa bırakarak bilimin ışığında faydalı bilgiler sunacak.

Hatay Diş Hekimleri Odası Başkanı Nebil Seyfettin’in moderatör ve konuşmacı olarak katıldığı panelin ilk oturumunda, Jeoloji Mühendisleri Odası Hatay İl Temsilcisi Rasim CAN, “Hatay’ın Depremselliği ve Alınabilecek Önlemler” konulu sunumunu aktaracak. Ardından Şehir Plancıları Odası Hatay İl Temsilcisi Serkan KOÇ, “Hatay’da Depremi Yıkıma Çeviren Planlama Süreci ve Deprem Sonrası Planlama” başlıklı sunumunu katılımcılarla paylaşacak. İnşaat Mühendisleri Odası Hatay Şube Başkanı İnal BÜYÜKAŞIK ise “İnşaat Mühendisliği Açısından Hatay’ın Durumu” hakkında değerlendirmelerde bulunacak.

Panelin ikinci oturumunda ise Mimarlar Odası Hatay Şube Başkanı Mustafa ÖZÇELİK, “Deprem Öncesi ve Sonrası Süreçlerin Yol Açtığı Sonuçlar” konusunda bir sunum gerçekleştirecek.
Tabipler Odası Hatay Şube Başkanı Sevdar YILMAZ ise “Hatay’da Deprem ve Sağlık Hizmetleri” hakkında sorunları ve çözüm önerilerini paylaşacak. Panele Gamze Bağdatlı ve Jale Marufoğlu da yine moderatör olarak katkı sunacak.

(Yusuf Cemil Karaçay)

Exit mobile version