Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

HAMOK’tan 6 Şubat idari izinlilik talebi

Hatay Akademik Meslek Odaları Koordinasyon Kurulu (HAMOK), 6 Şubat depremlerinin ikinci yıl dönümü dolayısıyla kamu çalışanlarının idari izinli sayılması için Hatay Valiliği’ne yazılı başvuruda bulundu.

Hatay Akademik Meslek Odaları Koordinasyon Kurulu (HAMOK), 6 Şubat depremlerinin

Anma etkinlikleri için resmi talep

HAMOK tarafından yapılan açıklamada, 6 Şubat 2023’te yaşanan depremlerde Hatay’ın büyük kayıplar verdiği vurgulanarak şu ifadelere yer verildi:

“HAMOK olarak, ülkemizde yaşanan ve ilimizde ağır kayıplara yol açan 6 Şubat depreminin ikinci yıl dönümü sebebiyle anma, mezarlık ziyareti gibi etkinliklerin gerçekleştirilebilmesi amacıyla tüm kamu çalışanlarının 6 Şubat 2025 tarihinde bir gün idari izinli sayılmaları için Valilik makamına yazılı talepte bulunduk. Tüm kamuoyuna saygıyla duyurulur.”

Valilikten yanıt bekleniyor

Depremin yıl dönümünde Hatay genelinde çeşitli anma etkinliklerinin düzenlenmesi beklenirken, HAMOK’un talebine Hatay Valiliği’nin nasıl bir yanıt vereceği merak konusu. Kamu çalışanlarının bu önemli günde izinli sayılması yönünde alınacak bir kararın, vatandaşların anma programlarına katılımını kolaylaştıracağı belirtiliyor.