Harbiye Ortaokulunun ilk mezunları:

51 Yıl Sonra Bir Araya Geldiler İlimiz Defne ilçesi Harbiye Mahallesi’ndeki ortaokul, bundan tam 54 yıl önce eğitim-öğretime açıldı. Harbiye Ortaokulu’nun ilk mezunlarından hayatta kalanlar ise 51 yıl sonra bir araya geldi. Antakyalı Muhasebeci Nurettin Bellur’un şahsi girişimleri sonucu bir araya gelen, 51 yıl öncesinin Harbiye Ortaokulu ilk mezunları arasında şu isimler yer aldı: Nurettin […]

51 Yıl Sonra Bir Araya Geldiler

İlimiz Defne ilçesi Harbiye Mahallesi’ndeki ortaokul, bundan tam 54 yıl önce eğitim-öğretime açıldı. Harbiye Ortaokulu’nun ilk mezunlarından hayatta kalanlar ise 51 yıl sonra bir araya geldi. Antakyalı Muhasebeci Nurettin Bellur’un şahsi girişimleri sonucu bir araya gelen, 51 yıl öncesinin Harbiye Ortaokulu ilk mezunları arasında şu isimler yer aldı:

Nurettin Bellur, Süleyman Öztürk, Süleyman Ceylan, Zeki Öztürk, Ahmet Saban, Sami Ceylan, Hikmet Pahalı, Mehmet Sunar, Remzi Güzel.

Katılımcılar arasında olan Muhasebeci Nurettin Bellur, 51 yıl öncesi anısını şöyle aktardı:

“Çok eskiden, su içerdik testiden. Defne’de (Harbiye) Ortaokul yoktu. Defne ilçemizde açılan ilk ortaokulun ilk mezunları, mezuniyetlerinin 51. yılında ilk defa bir araya geldi. Ruhlarımıza hoş geldi.”

-Mehmet Durmaz-

Exit mobile version