Harbiye’nin 4 Muhtarlığa Dönüşüm Girişimi Meclis Tarafından Kabul Edildi

İlimiz Defne ilçesine bağlı Harbiye mahallesinin tek muhtarlıktan kurtarılarak 4 ayrı muhtarlığa dönüştürülmesi ile ilgili girişim dün Defne belediye meclisinin gündemindeydi. Dün sabah gerçekleşen meclis toplantısında Harbiye’nin tek muhtarı olan İbrahim Öztürk’ün başvurusu mecliste okundu ve oybirliği ile kabul edilerek başvurunun ilgili yerlere gönderilmesi kararı alındı.Tek muhtar İbrahim Öztürk, 30 bin nüfuslu Harbiye’de muhtarlıkla ilgili […]

İlimiz Defne ilçesine bağlı Harbiye mahallesinin tek muhtarlıktan kurtarılarak 4 ayrı muhtarlığa dönüştürülmesi ile ilgili girişim dün Defne belediye meclisinin gündemindeydi.

Dün sabah gerçekleşen meclis toplantısında Harbiye’nin tek muhtarı olan İbrahim Öztürk’ün başvurusu mecliste okundu ve oybirliği ile kabul edilerek başvurunun ilgili yerlere gönderilmesi kararı alındı.Tek muhtar İbrahim Öztürk, 30 bin nüfuslu Harbiye’de muhtarlıkla ilgili işlemlerin yürütülmesinde büyük sıkıntılar yaşandığını kaydederek vatandaş mağduriyetinin önüne geçilmesi için 11 muhtarlığa dönüşüm istese de meclis 11 yerine Harbiye’nin 4 muhtarlığa dönüştürülmesinin daha yerinde olacağı kanaatine vardı.

Harbiye’nin tek muhtarı İbrahim Öztürk teklifiyle ilgili süreç ve gerekçe olarak da şunları aktardı:“SAYGIDEĞER HARBİYE HALKI;MAHALLE MUHTARI OLARAK BEN VE AZALARIM, YAŞADIĞIMIZ PANDEMİ VE DEPREM FEALKETİ SÜRECİNDE ELİMİZDEN GELENİN EN İYİSİNİ YAPMAYA ÇALIŞARAK HALKIMIZIN MAĞDURİYETLERİNİN GİDERİLMESİ ADINA ÇOK YOĞUN ÇABA SARFETTİK. İLGİLİ RESMİ KURUMLARLA ETKİLİ İLETİŞİM KANALLARI GELİŞTİREREK TÜM HALKIMIZA HİZMETLERİN ULAŞTIRILMASI TEMEL ÖNCELİĞİMİZ OLMUŞTUR. BU BAĞLAMDA HALKIMIZA HİZMETLERİN DAHA İYİ VE DAHA HIZLI ULAŞTIRILABİLMESİ İÇİN MAHALLEMİZİN DAHA KÜÇÜK İDARİ BİRİMLERE BÖLÜNMESİ TALEBİMİZİ EKTEKİ DİLEKÇE İLE DEFNE BELEDİYEMİZİN İLGİLİ BİRİMİNE İLETTİK. DEFNE BELEDİYESİ MECLİS ÜYELERİMİZDEN VE TÜM HALKIMIZDAN DESTEK OLMALARINI BEKLİYORUZ”

Defne Belediye Meclis’inin dünkü toplantısında çıkan karar Harbiye’nin 4 ayrı mahalle muhtarlığına dönüşmesi şeklinde oldu.

Exit mobile version