Antakya’da kültürel kıyım!

Antakyalı harita mühendisi Kenan Kantarcı kent sevgisi sorumluluğu ile tarih katliamı yapıldığını öne sürdü. Antakya’da Latife Hanım Anaokulu yanında bulunan binanın yıkımı sırasında tescilli olan anaokuluna zarar verildiğini duyurdu. Valiliğin yasak kararına rağmen yerinde ayıklamaya devam edildiğini belirten Kantarcı Sosyal medya hesabından paylaştığı videoda şöyle dedi: Önceki gün saat 14.00 sıralarında yapmış olduğum ve durdurduğum […]

Antakyalı harita mühendisi Kenan Kantarcı kent sevgisi sorumluluğu ile tarih katliamı yapıldığını öne sürdü. Antakya’da Latife Hanım Anaokulu yanında bulunan binanın yıkımı sırasında tescilli olan anaokuluna zarar verildiğini duyurdu. Valiliğin yasak kararına rağmen yerinde ayıklamaya devam edildiğini belirten Kantarcı Sosyal medya hesabından paylaştığı videoda şöyle dedi:
Önceki gün saat 14.00 sıralarında yapmış olduğum ve durdurduğum müdahaleden tam bir saat sonra yerinde ayıklama işlemine yine devam edildi. Polise yaptığım ikinci ihbar da hiç bir işe yaramadı ve kadim kentimizin katilleri kültür değerlerimizin katliamına devam ettiler.
Depremden hemen sonra çektiğim fotoğraflarda tescilli bir yapı olan Latife Hanım Anaokulu binasında en ufak bir zarar yokken, yerinde yapılan ayıklamalardan kaynaklanan, bugün itibarı ile bu tarihi binanın bazı taşları yerinden oynamış ve bu binaya zarar vermiştir. Paylaştığım videoda iş makinasını kullanan kişi 16 yaşlarında bu iş makinasını kullanmaya asla yetkisi olamayacak ve gençliğe yeni adım atan bir çocuktu.
Kültür bakanlığından hiç bir yetkilinin bu sahada olmayışı sorgulanması gereken apayrı ve çok önemli bir detaydır.
Bu paylaşımım belgelenmiş bir ihbar niteliğindedir. Yetkilileri bu durumu sorgulamaya ve hukuka sevk etmelerini bir Antakyalı olarak davet ediyorum.” (Yusuf Cemil Karaçay)

Exit mobile version