Haşereyle Mücadele…

Hatay Büyükşehir ekipleri işi şimdiden sıkı tutuyor! Hatay Büyükşehir Belediyesi (HBB) ve Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı’nın (DOĞAKA) ortaklaşa düzenlediği ‘Haşere Vektör Mücadelesinde Yapılanlar ve Bu Alanda Gelecekte Yapılması Planlanan Çalışmalar” konulu eğitim ve bilgilendirme etkinliği dün gerçekleşti. Dünkü bilgilendirme toplantısına; Akdeniz Üniversitesi Fen Fakültesi Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Hüseyin Çetin, Hatay Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter […]

Hatay Büyükşehir ekipleri işi şimdiden sıkı tutuyor!

Hatay Büyükşehir Belediyesi (HBB) ve Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı’nın (DOĞAKA) ortaklaşa düzenlediği ‘Haşere Vektör Mücadelesinde Yapılanlar ve Bu Alanda Gelecekte Yapılması Planlanan Çalışmalar” konulu eğitim ve bilgilendirme etkinliği dün gerçekleşti.
Dünkü bilgilendirme toplantısına; Akdeniz Üniversitesi Fen Fakültesi Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Hüseyin Çetin, Hatay Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ahmet Kilisli, Hatay Veterinerler Odası Başkanı Yahya Hamurcu, muhtarlar, dernek temsilcileri, Büyükşehir personeli ve çok sayıda vatandaş katılım gösterdi.
Hatay’ın 15 ilçesinde larva mücadelesi için çeşitli çalışmalar gerçekleştirdiklerini belirten HBB Veterinerlik, Gıda ve Kontrol Şube Müdürü Şevki Serin, haşereyi en aza indirmek ve vatandaşların sağlığını korumak amacıyla yürüttükleri çalışmalara devam edeceklerini açıkladı.
Haşere ile mücadele hakkında önemli açıklamalarda bulunan, Akdeniz Üniversitesi Fen Fakültesi Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Hüseyin Çetin’in söyledikleri de şöyle:
“Bugün; bazı haşere türlerinin nerelerde yaşadığı, nasıl geliştiği ve nerelerin ilaçlandığı gibi konularda, yerel yöneticilerimize bilgi ve eğitim vermek için bir aradayız. Amacımız, çevreye zarar vermeden zehir kullanımını azaltmak ve ayrıca doğal yollar ile nasıl mücadele edilmesi gerektiğini, ayrıca belediyeler, muhtarlar ve vatandaşlar arasında nasıl işbirliği yapılmasını gösterebilmek. Haşere ile mücadelede doğru metotlar uygulanırsa başarılı olunur. Mali kayıp da olmaz ve çevre zehirlenmemiş olur. Muhtarlarımızı, haşere ile mücadele konusunda eğiterek, belediyeler ile işbirliği yapmalarını ve daha sağlıklı hareket etmelerini istiyoruz. Bu çalışmaların, Türkiye’nin her yerinde örnek olmasını diliyoruz.” -Cemil Yıldız-

Exit mobile version