Hassa’da kar yağışı sonrası,

Olumsuzluklarla mücadelede Hatay Büyükşehir 6 Gündür Aralıksız Çalışıyor Hassa Belediyesi çalışanı bir kişinin, BŞB Başkanı SAVAŞ’ın bölgedeki incelemelerini provoke etmek istediği öne sürüldü! İlimizde geçtiğimiz hafta Çarşamba günü ile Pazar günleri yaşanan kar yağışlarından en çok etkilenen yerleşim birimi, Hassa ilçesi oldu. Hassa ilçesinde yollar kapandı, elektrikler kesildi, elektrik direkleri devrildi, sular akmadı, vatandaş evlerinde […]

Olumsuzluklarla mücadelede Hatay Büyükşehir 6 Gündür Aralıksız Çalışıyor

Hassa Belediyesi çalışanı bir kişinin, BŞB Başkanı SAVAŞ’ın bölgedeki incelemelerini provoke etmek istediği öne sürüldü!

İlimizde geçtiğimiz hafta Çarşamba günü ile Pazar günleri yaşanan kar yağışlarından en çok etkilenen yerleşim birimi, Hassa ilçesi oldu. Hassa ilçesinde yollar kapandı, elektrikler kesildi, elektrik direkleri devrildi, sular akmadı, vatandaş evlerinde mahsur kaldı, üretici mahvoldu, besicilerin besi hayvanları telef oldu. Özetle Hassalılar, çok ağır kış şartlarında büyük olumsuzluklar yaşıyor. Bölgedeki sıkıntıları yerinde gözlemek amacıyla, geçtiğimiz hafta sonunda Vali Rahmi Doğan ile Milletvekili Hüseyin Yayman, daha sonra da Milletvekili İsmet Tokdemir, ayrı olarak bölgeye gitti, incelemelerde bulundu, bölge halkının sıkıntılarını dinledi.

Bölgeyi gezenler arasına, hafta sonunda, Milletvekili Mehmet Güzelmansur ile Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş da katıldı. Başkan Savaş, yaklaşık 6 gündür bölgede aralıksız çalışan geceli gündüzlü yolları açmaya çalışan Fen İşleri kar temizleme ekiplerinin çalışmaları yerinde gözlemleme, kesilen suların yeniden akması için neler yapılabileceğini yerinde görmek üzere bölgeye giderken, Hasa ilçe belediyesinde çalıştığı belirtilen bir kişinin, Savaş ve yanındakilere, galiz küfürlü ve hakaret içeren sözcükler kullanmak suretiyle, provokasyon ortamı yaratmak istediği öne sürüldü.
Hassa CHP İlçe Başkanı Murat Ergün, bölgeyi, Partisine mensup Milletvekilleri ile Büyükşehir Belediye Başkanına gezdirdiğini, sorunları yerinde gözlediklerini bildirdi ve şu açıklamayı yaptı:
“Bugün, Hassa ilçesinde yaşanan bir olay üzerine bunları yazma gereksinimi duydum. öncelikle Hassa’da mağdur olan vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Hatay Büyükşehir Belediyesi personelimize de bir haftadır, 7/24 özverili çalışmalarından dolayı teşekkür ederim.
Bugüne gelirsek… Olayı çıkaran kişinin, Hassa Belediyesi’nde çalışan personelin amacı ise bellidir. Tamamen provokasyon kokan bu olayda amaç da bellidir! Bu zor zamanlarda, sırf birilerine iyi görünmek için böyle provakatif eylemler içine girmek çok üzücüdür.
Hatay Büyükşehir Belediyesi ekiplerimiz, bir haftadır Hassa’da 7/24 çalışmaktadır, çalışmaya da devam ediyor, devam da etmektedir. Belediyemiz ve biz CHP’liler, gücümüzü milletimizden almaktayız ve onlar için çalışmaya var gücümüzle devam edeceğiz.”

Hassalılara mal edilmemeli
Hassalı bir okurumuz da sosyal medya hesabından şunları paylaştı:
“AKOM öncülüğünde, kardan dolayı oluşan sıkıntıları aşmak için, ilk günden itibaren Hatay Büyükşehir Belediyesi ekipleri canla başla çalıştı. Bugün, Yukarı Akbez’de vatandaşlarımızı ziyaret eden Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, Milletvekilleri Mehmet Güzelmansur ve İsmet Tokdemir’e, bir grup tarafından tepki gösterildi. Provake olduğu her halinden belli olan bu durum, asla Hassa’lılara mal edilmemeli. Hassa halkı, misafirperverdir, hürmetkârdır. Başkan Savaş, provakasyonu anlamış ve Akbez’den ayrılmıştır.”
Belediye Başkanına yakışmadı
Bir başka Hassalı’nın paylaşımı da şöyle:
“Lütfü Savaş’a Hassa’da küfürlü tepki! Bir kere, kim olursa olsun, küfür ve dini değerlere küfür kabul edilemez.
Yapılan yanlıştır. Tepki göstermek isteyen, küfürsüz gösterebilir. Kaynağıma göre, küfür eden kişi, Hassa Belediyesi çalışanıymış. Lütfü Bey’in yanlışı şu oldu; İlk olay olduğu anda, orada olmalıydı. Herkesten sonra gitmek, bir Büyükşehir Belediye Başkanına yakışmadı.”

24 saat görevimizin başındayız
B u arada Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş da bölgeli ziyareti sonrası şu paylaşımda bulundu:
“Hassa’daki aşırı kar yağışı nedeniyle, özellikle hayvancılık ve çiftçilik yapan üreticilerimiz, esnafımız zor günler yaşıyor. Hemşehrilerimiz, ilçemizin afet bölgesi ilan edilmesi, borçların ertelenmesi gibi acil destekler bekliyor. Biz, 24 saat görevimizin başındayız.
Afetin yaşandığı ilk günden bu yana, Hassa’da hemşehrilerimizin yanında olan Milletvekillerimiz Mehmet Güzelmansur ile İsmet Tokdemir’e, Partimiz yöneticilerine, sahada görev yapan tüm emekçilerimize teşekkür ediyorum. Geçmiş olsun.”

-Cemil Yıldız-

Exit mobile version