Hasta Nakil Hizmetiyle 970 Hasta Taşındı

Hatay Büyükşehir Belediyesi (HBB), yatağa bağlı ve bakıma muhtaç vatandaşların hastane randevularına güvenle ulaşabilmeleri için sunduğu hasta nakil hizmetini sürdürüyor. HBB Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı ekipleri, acil müdahale gerektirmeyen hastaları evlerinden alarak hastanelere ulaştırıyor ve işlemleri tamamlandıktan sonra yeniden evlerine bırakıyor. HBB, hizmeti tıbbi donanımlı hasta nakil araçlarıyla gerçekleştirirken, Sağlık Bakanlığı’nın belirlediği standartlara […]

Hatay Büyükşehir Belediyesi (HBB), yatağa bağlı ve bakıma muhtaç vatandaşların hastane randevularına güvenle ulaşabilmeleri için sunduğu hasta nakil hizmetini sürdürüyor. HBB Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı ekipleri, acil müdahale gerektirmeyen hastaları evlerinden alarak hastanelere ulaştırıyor ve işlemleri tamamlandıktan sonra yeniden evlerine bırakıyor.
HBB, hizmeti tıbbi donanımlı hasta nakil araçlarıyla gerçekleştirirken, Sağlık Bakanlığı’nın belirlediği standartlara uygun cihazlarla donatılan araçlar kullanılıyor. 1 Nisan ve 30 Eylül tarihleri arasında il içinde 921, il dışında ise 49 hastanın nakli başarıyla gerçekleştirildi.
Hizmetten yararlanmak isteyen vatandaşların, hastane randevularından en az 3 gün önce HBB’nin 0531 781 0244, 444 12 06 ve 153 numaralı telefonlarına başvurarak randevu alması gerektiği bildirildi. Nakil işlemleri mesai saatleri içerisinde gerçekleşiyor.

Exit mobile version