Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Hastalığı Yenmiş Görünüyoruz

Başkan Savaş, yaklaşık 17

Başkan Savaş, yaklaşık 17 gündür ilimizde koronavirüs vakasına rastlanmadığını söyledi ve “Rehavet yok, tedbire devam” mesajını verdi.

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı, aynı zamanda Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı da olan Doç. Dr. Lütfü Savaş, Fox TV’de Çağla Şikel’in canlı yayın konuğu oldu, küresel salgın sürecinde ilimizle ilgili ümit verici gelişmeleri aktardı.
Yaklaşık 17 gündür Hatay’da yeni koronavirüs vakasına rastlanmadığını programdaki konuşmasında söyleyen Başkan Savaş, her türlü önlemleri aldıklarını, Sağlık Bakanlığı ve Pandemi Kurulu’nun direktiflerini yerine getirdiklerini ifade etti ve “Güzel koordinasyonla hastalığı yenmiş görünüyoruz. Hatay olarak bu işi rahat atlattık. Dışarıdan gelen insanları rahatlıkla kabul ediyoruz. Çok şükür, Hatay olarak rahatız. Ancak bu rahatlık insanlarımızı gevşetmesin, rehavete kapılmasın, tedbirleri almaya devam edelim” dedi.
Evrensel, kişisel kurallara uymakla mükellefiz…
Ocak ayından itibaren virüsün Hatay’da yer aldığını, muhtemelen Türkiye’de de olduğunu, bütün biyolojik bulguların bunu gösterdiğini, Mart ayından itibaren farkındalığına varıldığını söyleyen Başkan Savaş, konuşmasında şunlara değindi:
“Türkiye; Avrupa’ya, Çin’e ve iran’a göre biraz daha hafif geçirdi. Ocak ayından itibaren Hatay’da hastalar vardı. Cenaze sahiplerini ararım, sorarım. Ocak’tan itibaren hep annelerinin, babalarının ateşinin çıktığını, yoğun bakıma aldıklarını,zatürreden öldüğünü söylüyorlar. İnsanlar, 1-2 günde zatürreden hemen ölmez. Gribal, enfeksiyon, koah bir çok ölüm sebebini solunum yoluna bağlamışlar, ölüm sebebinin solunum yolu enfeksiyonuna bağlamışlar. 19 Aralık’ta Çin’de tespit edilse de, biz, Ocak’ta hissetmeye başladık. Dünyada bulaşıcı hastalık olarak sadece koronavirüs yok, bir çok hastalık var. Biz, evrensel, kişisel kurallara uymakla mükellefiz. Virüs, bundan sonraki süreçte daha uyanık olmaya, daha yeni politikalar üretmeye itecektir.”
Özveriyle çalıştık…
11 Büyükşehir Belediyesi olarak, sürekli istişare içinde olduklarını da belirten Başkan Savaş, konuşmasının sonunda şunları dile getirdi:
“Her türlü önlemi alıyoruz. Diğer Büyükşehir Belediyeleri ile birbirimize yakın önlemler alıyoruz. Bunun sağlık boyutu var, işine gidemeyen insanların ekonomik gıda boyutu var. Biz, hepsinde olmaya gayret ettik. Sınırlı imkanlarımız çerçevesinde, Hatay’ın tüm resmi, resmi olmayan müesseselerin periyodik dezenfektelerini yaptık, sokakları, caddeleri yıkamaya gayret ettik, 65 yaş üstü, 20 yaş altı vatandaşların evde rahat etmeleri adına sosyal doku ekibimiz ihtiyaçlarını giderdi. 17 bin yoksul vatandaşımıza kart verdik, alışveriş yapması için 40 bin vatandaşımıza erzak dağıttık. Bunların dışında, cansiperane biz de çalıştık, özveriyle çalıştığımız önemli günler geçirdik.”  Mehmet ÖZGÜN