Hatay 5 OSB ile listede

Türkiye’de planlı sanayileşmenin temel taşı olan organize sanayi bölgeleri (OSB), ülkenin dört bir yanında üretim ve ihracata katkıda bulunuyor. Türkiye’de, sanayinin gelişmesine katkı sağlamayı ve geri kalmış bölgelerin kalkınmalarını teşvik ederek sanayi yatırımlarını bu bölgelere çekmeyi hedefleyen Organize Sanayi Bölgeleri (OSB), illerdeki üretim gücünün de merkezi halinde. Hatay, bu konuda oluşturulan listeye 5 OSB’si ile […]

Türkiye’de planlı sanayileşmenin temel taşı olan organize sanayi bölgeleri (OSB), ülkenin dört bir yanında üretim ve ihracata katkıda bulunuyor.

Türkiye’de, sanayinin gelişmesine katkı sağlamayı ve geri kalmış bölgelerin kalkınmalarını teşvik ederek sanayi yatırımlarını bu bölgelere çekmeyi hedefleyen Organize Sanayi Bölgeleri (OSB), illerdeki üretim gücünün de merkezi halinde.

Hatay, bu konuda oluşturulan listeye 5 OSB’si ile destek veriyor. Hatay’ın belirli ilçelerinde faaliyetlerine devam eden OSB’ler; sanayinin uygun görülen alanlarda yapılanmasını sağlamayı, çarpık sanayileşme ve çevre sorunlarını önlemeyi, kentleşmeyi yönlendirmeyi, kaynakları rasyonel kullanmayı, bilgi ve bilişim teknolojilerinden yararlanmayı, sanayi türlerinin belirli bir plan dahilinde yerleştirilmesini ve geliştirilmesini amaçlıyor.

Mehmet Durmaz

Exit mobile version