Hatay Barosu’ndan “Yenidoğan Bebek Çetesi” Olayına Sert Tepki

Hatay Barosu’nun yeni başkanı ve yönetim kurulu, ilk resmi açıklamalarını geçtiğimiz hafta sonunda İstanbul’da ortaya çıkarılan “Yenidoğan Bebek Çetesi” olayıyla ilgili yaptı. Yapılan açıklamada, bebeklerin insanlık dışı bir suçun öznesi haline getirilmesinin kabul edilemez olduğu vurgulandı. Hatay Barosu’nun açıklamasında, İstanbul’da 12 masum bebeğin hayatlarının başında karanlık bir çetenin kurbanı olmasının tüm toplumu derinden yaraladığı ifade […]

Hatay Barosu’nun yeni başkanı ve yönetim kurulu, ilk resmi açıklamalarını geçtiğimiz hafta sonunda İstanbul’da ortaya çıkarılan “Yenidoğan Bebek Çetesi” olayıyla ilgili yaptı. Yapılan açıklamada, bebeklerin insanlık dışı bir suçun öznesi haline getirilmesinin kabul edilemez olduğu vurgulandı.

Hatay Barosu’nun açıklamasında, İstanbul’da 12 masum bebeğin hayatlarının başında karanlık bir çetenin kurbanı olmasının tüm toplumu derinden yaraladığı ifade edildi. Açıklamada, “Bu insanlık dışı eylemleri en sert şekilde kınıyor ve bu suçlara karışanların yargılama sürecinin takipçisi olacağız,” denildi.

Baro, bu tür suçların toplumsal güven ve adalet duygusunu sarstığını belirterek, bu tür vahim olaylara karşı mücadelede ön saflarda yer alacaklarını ve adaletin sağlanması için tüm hukuki çabayı göstereceklerini açıkladı.

Exit mobile version