Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Hatay BŞB Cankurtaran ekiplerinin iddiası

Çevlik-Denizde Boğulma Olayları Sıfırlandı

Çevlik-Denizde Boğulma Olayları Sıfırlandı

Hatay Büyükşehir Belediyesi (BŞB), Samandağ Çevlik sahilinde yaşanan boğulma vakalarına karşı alınan önlemlerin karşılık bulduğu iddiasında.

Her yıl 15 Mayıs itibariyle, sahildeki 4 gözetleme kulesinde yaşanabilecek tehlikelerin önüne geçmek için hazır kıta bekleyen Hatay Büyükşehir Belediyesi’nin (BŞB) cankurtaranları sayesinde, sezon içinde boğulma tehlikesi geçiren 78 vatandaşın kurtarılarak sağlık ekiplerine teslim edildiği kaydedildi.

BŞB İtfaiye Daire Başkanı Mahir Çiçek, iki yıldır yürütülen hummalı çalışmalar neticesinde, Çevlik sahil ve denizinde boğulma nedenli can kayıplarının sıfırlandığını kaydederek şunları söyledi:

“Başkanımız Lütfü Savaş, bu konu üzerinde hassasiyetle duruyor. Yaz sezonunda boğulma olaylarının en çok yaşandığı bu bölgede, imkanlarımız dâhilinde hizmetimiz devam edecek. İdaremizin yaptığı altyapı ve üstyapı çalışmaları ile bölgedeki turizm gelişti. Amacımız, bu yaz sağladığımız başarıyı yıllara yaymak.”

Samandağ sahilinde görev yapan ve deneyimli yüzücülerden oluşan BŞB cankurtaranları, her yıl 15 Mayıs’tan itibaren haftanın yedi günü 10.00 ile 18.00 saatleri arasında nöbet tutarak, vatandaşların can güvenliği için önlem alıyor. -Cemil Yıldız-