Savaş: “Madenli-Serinyol” yolunu açarız, yeter ki izinler gelsin…

Hatay Büyükşehir Belediye (BŞB) Başkanı Lütfü Savaş, Antakya-Arsuz yolu mesafesini kısaltacak olan Madenli-Serinyol arası yolu açmakta kararlı olduklarını söyledi. Savaş, yolun açılış tarihini 2021 yılı ilkbahar olarak verirken, şimdilik Bakanlıklardan izin verilmesini beklediklerini söyledi. BŞB Başkanı Lütfü Savaş’ın bu konudaki açıklamaları şöyle: “Serinyol- Madenli yolu ile ilgili izin almamız gereken 2 kurumdan onay bekliyoruz. İzinler […]

Hatay Büyükşehir Belediye (BŞB) Başkanı Lütfü Savaş, Antakya-Arsuz yolu mesafesini kısaltacak olan Madenli-Serinyol arası yolu açmakta kararlı olduklarını söyledi. Savaş, yolun açılış tarihini 2021 yılı ilkbahar olarak verirken, şimdilik Bakanlıklardan izin verilmesini beklediklerini söyledi.
BŞB Başkanı Lütfü Savaş’ın bu konudaki açıklamaları şöyle:
“Serinyol- Madenli yolu ile ilgili izin almamız gereken 2 kurumdan onay bekliyoruz. İzinler geldiği an çalışmalarımıza başlayacağız ve İlkbahar bitmeden de yolu açmak istiyoruz. Belen’e alternatif bir yol olsun istiyoruz. Çünkü Belen yolu, özellikle yaz aylarında sabah ve akşam tıkanır derecede kalabalık oluyor. Serinyol- Madenli arası, yaklaşık 32-33 kilometre olacak. İnsanlar, yarım saat içerisinde çok rahat bir şekilde seyahat edebilecek.”
3 Yıl önce gündemdeydi
Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş’ın gündeme getirdiği Serinyol-Madenli arasında yeni yol yapımı ile ilgili konu, 3 yıl önce de dönemin Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha tarafından gündeme getirilmişti. Dönemin Belediye Başkanı Nazım Culha, açıklamalarında şunları kaydetmişti:
“Çevlik’ten Arsuz’a gelen sahil yolunu el birliği ile yapacağız Hatay Büyükşehir Belediyesi, bu konuda çalışma yapıyor, projelendiriyor. Samandağ Belediye Başkanımızla da konuştum. Birlikte bu yolu yapacağız. Ayrıca Hatay Havaalanı ile Arsuz’u yakınlaştıracak Serinyol üzerinden gelen dağ yolunun da orta vadede hayata geçirilmesi gerekiyor.
Bizim için önemli, kimileri için uçuk bir proje olabilir. Serinyol’dan Arsuz’a gelen bir yol var. 1950’li yıllardan beri kullanılmış. Bu yolun yapılması, açılması gerekiyor. Devlet projesidir. Bu konuda Büyükşehir Belediye Başkanımız ile de konuştum. Bu yolun açılması, turizme büyük katkı sağlar. Hatay Havaalanı’na gelen misafirler, bu yolu kullanarak daha kısa sürede ilçemize gelebilirler. Orta vadede hayata geçirebilecek bir proje.” -Cemil Yıldız-

Exit mobile version