Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Video Haber

Hatay Büyükşehir Belediyesi çalışması

Tarihi ve Kültürel Değerler Gün Yüzüne Çıkıyor …

Hatay Büyükşehir Belediyesi, şehrin sahip olduğu zenginlikleri gün yüzüne çıkarmak ve onları tüm dünyayla paylaşmak için çalışmalarına devam ediyor. Onlarca medeniyete ev sahipliği yapmış, 3 semavi din ve farklı mezhebin iç içe yaşadığı Hatay’ın tarihi ve kültürel değerleri Büyükşehir ile gün yüzüne çıkıyor.
Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş’ın büyük önem verdiği Teleferik Projesi’nin alt istasyonun yapım aşamasında ortaya çıkan mozaik ve zemin izleri uzman arkeolog ve ekiplerce açığa çıkarılıyor.
Vatandaşlar ve şehri ziyarete gelen turistler, proje hayata geçtiğinde Antakya’yı kuşbakışı izlemekle birlikte ortaya çıkan tarihe de tanıklık edebilecek. Hatay Büyükşehir Belediyesi bununla birlikte tarihin izlerine tanıklık eden eski Antakya sokaklarında yürüttüğü zemin iyileştirme ve restorasyon çalışmalarına da devam ediyor.
Antakya’nın 6 farklı mahallesindeki 5 bin 211 metrelik yolda cephe ve zemin iyileştirme çalışması gerçekleştiren Büyükşehir ekipleri, sokakları eski dönem aydınlatma teknikleriyle aydınlatmak için de çalışmalarını sürdürüyor. Mehmet ÖZGÜN

DİĞER VİDEOLAR