Hatay Büyükşehir Belediyesi desteğiyle

HASSA-KIRIKHAN ÇİFTÇİSİNE ORGANOMİNERAL GÜBREBüyükşehir Belediyesi; bölgede 50.000 çiftçiye gübre-tohum desteği sağladı Hatay Büyükşehir belediyesi, kırsaldaki çiftçilere daha fazla verim adına organomineral gübre desteğinde bulunduBaşkan Lütfü Savaş, hafta içinde bölgeye gitti ve Hassa ile Kırıkhan kırsalındaki üreticilerle bir araya geldi, destek sağladıkları organomineral gübre sayesinde verimin daha kaliteli ve artacağını anlattıHassa’ya giden başkan Lütfü Savaş buradaki […]

HASSA-KIRIKHAN ÇİFTÇİSİNE ORGANOMİNERAL GÜBRE
Büyükşehir Belediyesi; bölgede 50.000 çiftçiye gübre-tohum desteği sağladı

Hatay Büyükşehir belediyesi, kırsaldaki çiftçilere daha fazla verim adına organomineral gübre desteğinde bulundu
Başkan Lütfü Savaş, hafta içinde bölgeye gitti ve Hassa ile Kırıkhan kırsalındaki üreticilerle bir araya geldi, destek sağladıkları organomineral gübre sayesinde verimin daha kaliteli ve artacağını anlattı
Hassa’ya giden başkan Lütfü Savaş buradaki görüşme izlenimlerini şöyle aktardı:
“Hassa Aktepe Mahalle’mizde bölgemizin zeytin üreticileriyle bir araya gelerek Kırsal Kalkınma Projemiz kapsamında çiftçimize destek amaçlı ürettiğimiz organomineral gübremizle ilgili bilgiler verdik.
Çiftçilerimize maliyetine ulaştırdığımız organomineral gübremiz verimliliği arttırarak toprağın çoraklaşmasını önlerken, kartel gübre fabrikaları da gübre fiyatlarını aşağı indirmek zorunda kalıyor.
Ardından Güzelinci Tarım ve Gıda işletme sahibi Mehmet Güzel eşliğinde zeytin işleme fabrikasını ziyaret ederek tarım emekçilerimizle bir araya geldik.
“Çiftçi kalkınırsa, ülke kalkınır” düşüncesiyle üretimin sürekliliğini sağlamak için çiftçilerimizin yanında olmaya devam edeceğiz.

LÜTFÜ SAVAŞ BU KEZ KIRIKHAN’DA

Hatay Büyükşehir belediye başkanı Lütfü Savaş, kırsal kesim ziyaretlerinin ikinci durağı Kırıkhan’a geçti. Buradaki görüşme ve izlenimleri de şöyle paylaştı.
Kırıkhan ilçemizdeyiz.
Demirkonak Mahalle Muhtarımız Veysel Koşun ve Kaletepe Mahalle Muhtarımız Mehmet İğde’nin ev sahipliğinde Kırıkhanlı üreticilerimizle bir araya geldik. Zeytin fidanı desteği verdiğimiz hemşehrilerimizle Kırsal Kalkınma Projemizin hedeflerini konuştuk.
Ülkemizin en büyük zenginliği tarımdır. “Çifçiye destek, toprağa nefes, ürüne bereket” diyerek çıktığımız yolda; hiçbir siyasi ve ekonomik kaygı gözetmeden organamineral gübremizi çiftçilerimize ulaştırıyoruz.
Toprağı işleyenler Hatay’ımızı yeniden ayağa kaldıracak.
Deprem sonrası hemşehrilerimizin taleplerini birinci ağızdan dinlemek ve sorunlara çözüm üretmek üzere tüm ilçelerimizi karış karış gezmeye devam ediyoruz.
Bugün yine Kırıkhan ilçemizde Yalangoz ve İncirli Mahalle muhtarlarımızın ev sahipliğinde bir araya geldiğimiz üreticilerimize Kırsal Kalkınma Projemiz kapsamında zeytin fidanı desteğinde bulunduk.
Çiftçilerimizin ekonomik değeri yüksek ürünler yetiştirmesini sağlayarak köylerimizin terk edilmesinin önüne geçeceğiz.
Hatay’ımıza el birliğiyle sahip çıkacağız.

MEZRALARA KADAR GİTTİ

Hatay büyükşehir belediye başkanı Lütfü savaş, bölge çiftçisinin kalkınabilmesi için organomineral dağıtımını mezralara kadar götürdüklerini bildirdi. Başkan SAVAŞ, Kırıkhan üretici ziyaretlerinin son bölümüyle ilgili de şöyle dedi:
“Kırıkhan ilçemizin Camızkışlası Mahallesi ve mahalleye bağlı Çatalyurt Mezrası ile Hassa ilçemizin Mazmanlı Mahallesi’ndeki Küçükger mezralarında muhtarlarımız Hüseyin Gök ve Abdullah Karaçoban’ın ev sahipliğinde hemşehrilerimizin taleplerini birinci ağızdan dinledik.
Çiftçimiz toprağını terk etmesin üretimini sürdürüp geçimini sağlasın diye:
21 ton kurutma kapasiteli fabrika kurduk.
Kırsal Kalkınma Projemiz kapsamında 50 bin çiftçimize tohum ve fide desteği sağladık.
Tarım arazilerine giden yolların onarımını yaptık, depremden -Tahrip olan yolların da onarım sözünü verdik. (Adil Yeşildağ)

Exit mobile version