Hatay Büyükşehir Meclisi, Gaziantep’le Kardeşlik İçin Adım Attı

Hatay Büyükşehir Belediye Meclisi, Mayıs Ayı Olağan Toplantısının 2. Oturumu, HBB Yerleşkesi A Blok’taki Meclis Toplantı Salonu’nda gerçekleştirildi. Toplantıda, Hatay’ın geleceği için önem taşıyan 7 madde oylamaya sunularak karara bağlandı. Başkan Vekili Filiz Özçörekçi yönetiminde gerçekleşen Meclis toplantısında, özellikle Hatay’ın kalkınması ve iş birliği olanaklarının artırılması amacıyla Gaziantep ile kardeş şehir olma konusu ele alındı. […]

Hatay Büyükşehir Belediye Meclisi, Mayıs Ayı Olağan Toplantısının 2. Oturumu, HBB Yerleşkesi A Blok’taki Meclis Toplantı Salonu’nda gerçekleştirildi. Toplantıda, Hatay’ın geleceği için önem taşıyan 7 madde oylamaya sunularak karara bağlandı.

Başkan Vekili Filiz Özçörekçi yönetiminde gerçekleşen Meclis toplantısında, özellikle Hatay’ın kalkınması ve iş birliği olanaklarının artırılması amacıyla Gaziantep ile kardeş şehir olma konusu ele alındı. Bu kapsamda, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ile kardeş şehir protokolü imzalanması için Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Öntürk’e yetki verilmesi oy birliğiyle kabul edildi.

Ayrıca, gündemde yer alan bir diğer konu ise Büyükşehir’e ait olan bazı arazilerin sağlık, eğitim, sanayi tesisi ve resmi kurum alanı olarak tahsis edilmesi oldu. İmar komisyon raporları doğrultusunda alınan kararlar oy birliğiyle kabul edildi.

Hatay Büyükşehir Belediye Meclisi, bir sonraki toplantısını 12 Haziran Çarşamba günü saat 14.00’te gerçekleştirecek. – İlyas Yiğit-

Exit mobile version