Hatay çiftçisi elektrik desteğinden mahrum

Hatay’da yaşanan haşere sorununu ve Amik Ovası çiftçisine elektrik desteği talebini CHP Hatay Milletvekili Mehmet Güzelmansur TBMM’de gündeme getirdi. Güzelmansur, Hatay’ın aşırı sıcak hava koşullarıyla mücadele ettiği, ancak zamanında yapılmayan ve yetersiz kalan ilaçlama ve tedbirler nedeniyle artan haşere sorununa dikkat çekti. Havaların ısınmasıyla birlikte haşere, böcek ve farelerin artış gösterdiğini ve bunun sonucunda hastalıkların […]

Hatay’da yaşanan haşere sorununu ve Amik Ovası çiftçisine elektrik desteği talebini CHP Hatay Milletvekili Mehmet Güzelmansur TBMM’de gündeme getirdi.
Güzelmansur, Hatay’ın aşırı sıcak hava koşullarıyla mücadele ettiği, ancak zamanında yapılmayan ve yetersiz kalan ilaçlama ve tedbirler nedeniyle artan haşere sorununa dikkat çekti. Havaların ısınmasıyla birlikte haşere, böcek ve farelerin artış gösterdiğini ve bunun sonucunda hastalıkların da yayıldığını belirtti. Vatandaşların çareyi ateş yakmakta bulduğunu ve çocukların yaşam alanlarında güvenlik sorunu yaşadığını ifade etti.

Ayrıca, Urfa çiftçisine %30 elektrik desteği verilirken, depremlerle zarar gören Hatay çiftçisine herhangi bir elektrik desteği sağlanmadığını vurguladı. İktidara seslenerek Hatay çiftçisine yapılan ayrımcılığın son bulması gerektiğini ve Reyhanlı Barajı gibi projelerin hala tamamlanamadığını dile getirdi. Hatay çiftçisinin elektrik maliyetinin yüksek olduğunu ve depremzedelere destek sağlanması gerektiğini belirtti.Güzelmansur, Hatay çiftçisinin ihmal edilmemesi ve Urfa çiftçisine sağlanan desteklerin Hatay’a da verilmesi gerektiğini vurgulayarak, ilgili devlet kurumlarının Hatay’a destek vermesi çağrısında bulundu.

(Yusuf Cemil Karaçay)

Exit mobile version