Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Hatay Dağ Ceylanı TBMM’de

Dünya’da nesli tükenmekte olan

Dünya’da nesli tükenmekte olan ve ülkemizde sadece ilimiz Kırıkhan ilçesinde yaşayan Dağ Ceylanı (Gazella Gazella) TBMM’nin gündemine girdi. Hatay CHP Milletvekili Birol Ertem, Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından 2017 yılı içinde yaptırılan Tür Koruma Eylem Planı’nda, Çimento Fabrikası alanında dağ ceylanının yaşamakta olduğunu ve fabrikanın da bu tür için ciddi bir tehdit oluşturduğunu belirterek, buna rağmen Orman ve Su İşleri Bakanlığı’nın türün yayılış alanına Çimento Fabrikası kurulmasına onay veren ÇED Raporu’na olumlu görüş verip onayladığını hatırlattı. Milletvekili Birol Ertem, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu tarafından yanıtlanması istemiyle şu soruları sordu:
1) Türün yayılış alanında Orman ve Su İşleri Bakanlığı’nın bir üretme istasyonu bulunmasına rağmen, alanda dağ ceylanı varlığından bahsetmeyen bir ÇED Raporu hakkında Orman ve Su İşleri Bakanlığı nasıl olumlu görüş vermiştir?
2) Rapor sonrasında, bölgedeki STK’lar ve bilim insanları, çimento fabrikası alanında dağ ceylanı yaşadığı ve fabrikanın türün neslini tehlikeye sokacağı şeklinde görüşler sunmasına rağmen, neden bu yanlıştan dönülmemiş ve ÇED olumlu raporu iptal edilmemiştir?
3) Bakanlığınız, çimento fabrikasına ve bu türün neslinin tükenmesine göz mü yumacaktır? Türün yaşam alanının tamamı koruma altına alınmayacak mıdır?
4) Ekoturizm faaliyetlerine destek olmak adına Dağ Ceylanları neslini korumak için herhangi bir çalışma yapıyor musunuz? -Mehmet Özgün-